Kennisplatform voor Oost Nederland

Van Raam finalist Koning Willem I Prijs

Geplaatst op 28 oktober 2020

Fietsenfabrikant Van Raam uit Varsseveld is één van de drie finalisten voor de prestigieuze Koning Willem I prijs in de categorie MKB. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, innovatie en duurzaam en goed ondernemerschap hebben laten zien maken kans op deze prijs en mogen Koningin Máxima verwelkomen in hun bedrijf. De Koning Willem I Prijs wordt gezien als de belangrijkste prijs voor ondernemingen in het MKB.

De Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven

De Koning Willem I Prijs is de meest prestigieuze ondernemingsprijs van Nederland. Deze ‘Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven’ wordt tweejaarlijks toegekend aan een Grootbedrijf, een bedrijf uit het MKB en een bedrijf dat focust op Duurzaam Ondernemerschap.

De jury, bestaande uit prominenten uit het Nederlandse bedrijfsleven met als erevoorzitter koningin Máxima, heeft negen finalisten gekozen in de categorieën grootbedrijf, MKB en Duurzaam Ondernemerschap. Zij hebben onlangs knopen doorgehakt. Dat heeft per categorie tot drie finalisten geleid. De komende weken bepaalt de jury wie zich winnaar mag noemen in elk van de drie categorieën.

Van inschrijving naar nominatie en van pitch tot finalist

Na de inschrijving begin dit jaar, werd in maart bekendgemaakt dat Van Raam bij de 12 genomineerden hoorde.  In september mocht Van Raam met behulp van een pitch zichzelf presenteren aan de vakjury.

Donderdag 22 oktober werd de directie van Van Raam (Marjolein Boezel, Jan-Willem Boezel en Ronald Ruesink) verrast met het nieuws dat Van Raam één van de drie finalisten is. De Koning Willem I Stichting had hiervoor een mooie videoboodschap opgenomen.

Marjolein Boezel : “Wat een mooie verrassing. Met dank aan alle mensen die bij Van Raam werken. Wat een mooi compliment voor ons allen!”

De Jury over Van Raam – één van de mooiste MKB-bedrijven in Nederland

De jury was zeer te spreken over Van Raam: “Door het produceren van unieke, aangepaste fietsen geeft Van Raam beweging terug aan degenen die dat zijn verloren. Het bedrijf is onderscheidend op gebieden als duurzaamheid, innovatie, en HRM beleid. Persoonlijke verhalen, bijzondere binding met de medewerkers en bovendien oog voor zorg staan voorop bij Van Raam.“ Ook vermelden zij dat Van Raam één van de drie mooiste bedrijven is in de categorie MKB in Nederland en vinden zij het fantastisch om te zien dat Van Raam haar fietsen produceert in een moderne, schone en vrijwel energieneutrale fabriek. Zij noemen Van Raam de absolute voorloper in dit specifieke marktsegment.

Jury: “Jullie hebben deze finaleplek verdiend, omdat jullie het mogelijk maken dat mensen met een beperking toch kunnen fietsen en bewegen.”

Gaat Koningin Máxima een bezoek brengen aan Van Raam in Varsseveld?

Op 25 november 2020 wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Doorgaans gebeurt dit tijdens een feestelijk evenement, maar vanwege het coronavirus wordt dit nu op andere wijze, maar zeker niet minder feestelijk, gedaan. Na de bekendmaking bezoekt normaal gesproken de erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting, Hare Majesteit Koningin Máxima, de winnaar.

Overige finalisten

De overige finalisten voor de KWI Prijs 2020 in de categorie MKB zijn Anthura en Von Gahlen. In de categorie Grootbedrijf zijn dit AWL, CSU Groep B.V. en Dura Vermeer. Als laatste wordt er ook een plaquette uitgereikt in de categorie voor Duurzaam Ondernemerschap. De finalisten voor deze plaquette zijn Gulpener Bierbrouwerij, P.G. Kuijpers & Zonen en Tony’s Chocolonely.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: