Kennisplatform voor Oost Nederland

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest

Geplaatst op 5 mei 2023
Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest

Liefhebbers van goede muziek en gezelligheid kunnen op Hemelvaartsdag -donderdag 18 mei- terecht bij Randrock Vriezenveen. Met een vol programma op Randrock, Randrock Junior, Randrock Food & Reggae Lounge, Randrock Dance en nieuw dit jaar: Randrock Metalmiddag wordt het een feest om nooit te vergeten. Het centrum van Vriezenveen is het grote festivalterrein waar tussen 13.00 en 1.00 uur voor jong en oud van alles te beleven is. En het is dit jaar extra feest, want Randrock bestaat 20 jaar!

In de middag start The Eagles Legacy met de sfeer en sound om een concert van The Eagles te herbeleven. Gevolgd door de vijfkoppige band Non Food, zij brengen met volle overtuiging (inter)nationale rocknummers uit de jaren 60 tot nu. Met de vlam in de pijp wordt de middag afgesloten door de grootste vakman op het gebied van Nederlandstalige feestmuziek: Henk Wijngaard. Al 45 jaar in de muziek en hij is tot de dag van vandaag een zeer gewaardeerde artiest!

En dit jaar is -net als in het allereerste Randrock jaar 2003- Van Dik Hout live te bewonderen op Randrock. Voor wie het SBS6-programma ‘The Tribute Battle of the Bands’ heeft gekeken, moet wel een fan zijn van Bouke. Vol energie overrompelde hij iedereen met de grootste hits van Elvis en deze enige echte winnaar staat op Randrock. Nog een bekende van televisie is Dave Vermeulen. Hij werd tweede bij The Voice Of Holland 2015 en is nu frontman van de coverband Voltage. Voltage speelt heerlijke Southern Bluesrock. In de avond wordt het podium omgetoverd tot een sensuele setting waarbij muziek van ABBA de hoofdrol speelt. Gimme, Gimme, Gimme… door de beste ABBA Tribute. Tot slot komt rock ‘n roller Douwe Bob de mainstage afsluiten met zijn geweldige stem.

Randrock Junior

Het wordt één groot feest op het Randrock Junior terrein. Zing samen Hollandse kinderliedjes met Juf Roos & Gijs! Er is zoveel te beleven: het grote zeepbellenfeest, knutselen, schminken en kan er aan verschillende workshops deelgenomen worden. De Vriezenveense Harmonie geeft een drum workshop, De Danshal leert je de leukste TikTok-dansjes en Falco Straatmeubilair verzorgt een techniek workshop waarbij de kinderen zelf een speciale Randrock kruk in elkaar zetten. En dan zijn we er nog niet… Ook is Alwin van Perfectpaintings aanwezig voor een graffiti workshop, kunnen de kids leren hoe ze moeten DJ’en en kan je op de foto in de photobooth van PicMe! Al met al super veel plezier gegarandeerd. Kinderen tot 150 cm mogen GRATIS naar binnen.

Randrock Food & Reggae Lounge

De gebroeders Danny en Remco Verboom van Far Tree Roots Productions maken na het succes van vorige edities weer een groot feest van het reggaepodium. MC Mistahlion kondigt de acts aan en houdt de feestelijke sfeer hoog. Tussen de verschillende acts door zorgt Soundsystem UnitedSounds voor de reggae-dancehall-sound. Op onze reggaeweide zijn ook dit jaar weer de allerbeste reggae bands te vinden. Heartwash uit België, Tjerk & Liquid Sunshine en headliner Shiwa brengen veel muzikale inspiratie en heerlijke zomerse sferen. Terwijl er genoten wordt van de muziek kan een snack natuurlijk niet ontbreken. Er staan dit jaar maar liefst 10 foodtrucks op het terrein, de keuze is reuze.

Randrock Metalmiddag

Het nieuwe onderdeel dit jaar is de Randrock Metalmiddag: de hele middag kan je genieten van vijf te gekke metal/rockbands. Om 14.00 uur start De Heroes, deze band presenteert (met een knipoog naar Once Upon A Time In The West) de Nederlandstalige EP Zwolle. Gevolgd door de band Different Mournings. Deze bandleden zitten al ruim 30 jaar in het vak en hebben in diverse bands gezeten met uiteenlopende stijlen binnen het metal genre. Hierna knallen The Heritance op het podium! Zij brengen groovende death thrash metal vol creatieve ritmes, snelle melodieuze riffs en brute zang. En zelfs in het Spaans wordt er gerockt met ¡PENDEJO!. Zij zijn een heavy rockband uit Nederland, opgericht door twee neven met een geschiedenis in Latijns-Amerika. Ze beuken erop los in het Spaans. Hell yeaah!! Present Danger, de nummer #1 Metallica tribute, is de afsluiter op de Randrock Metalmiddag! Begonnen als hardrockcoverband en sinds 2008 volledig into Metallica. Het Metallica repertoire is inmiddels uitgebreid tot een spectaculaire tributeshow.

Randrock Dance

Na de Metalmiddag mag DJ Oliefour het Dance programma openen. Deze jonge DJ heeft zijn kwaliteiten al laten horen: hij is namelijk de winnaar van de Randrock Dance DJ Contest. Hierna volgt het bekende DJ duo uit de omgeving. Riva  & Pace (Rik Luttrop en Arjen Kleinjan) kennen elkaar uit de Sixty-tijd (Discotheek Sixty Five) en doen niets liever dan achter de draaitafels staan. Ze laten weer van zich horen met House & Techno van ca. 10-15 jaar geleden. Met positive vibes en wervelende beats nemen Diaz & Bruno het feest over. Dance headliner La Fuente draait Techhouse muziek op zijn best: uplifting, energiek en happy vibes gegarandeerd! Om 00.00 uur zetten de twee party-animals van FEESTNATION het festival op z’n kop. Dans, feest en ga helemaal los!

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: