Kennisplatform voor Oost Nederland

RJ Safety & Security en Schaafstra Techniek verzorgen camerabeveiliging voor bedrijvenpark ‘t Varck & Brammelo in Haaksbergen

Geplaatst op 20 oktober 2020

De vraag naar uitbreiding en verbetering van de camerabeveiliging van bedrijventerrein ’t Varck – Brammelo te Haaksbergen, leidt tot aanvragen bij RJ Safety & Security uit Enschede en Schaafstra Techniek uit Almelo. Een mooie kans voor beide bedrijven dat met projecteringsdeskundingen en adviseurs experts zijn in het op maat leveren van oplossingen voor vraagstukken op het gebied van veiligheid, beveiliging en security management van bedrijventerreinen.

“We zien dat professionele beveiliging op een bedrijventerrein onmisbaar is bij de preventie van inbraak, diefstal en overige calamiteiten”, zegt André Busschers, Parkmanager van bedrijventerrein ’t Varck & Brammelo. Hoewel het bedrijventerrein al beschikt over beveiligingscamera’s, was er volgens Busschers een verbeterslag te maken: “Naast uitbreiding van het huidige aantal camera’s, was er behoefte aan verbetering in technologie, waarbij het inzicht van experts op het gebied van bedrijventerreinen benodigd was. Deze vraag hebben we bij Schaafstra Techniek en RJ Safety & Security neergelegd. Gelukkig is het aantal calamiteiten op ons bedrijventerrein gering en dat willen we graag zo houden. Vandaar deze investering om ook in de toekomst voor onze huidige en eventuele nieuwe ondernemers aantrekkelijk te blijven.”

Op basis van een inventarisatie van het bedrijventerrein en gesprekken met André Busschers en Michel Wentink (voorzitter bedrijventerrein ’t Varck – Brammelo), is er een advies gegeven op het gebied van beveiliging, techniek en de monitoring van de dienstverlening. “Bij ons advies hanteren we een methodiek van beveiligingsschillen, waarbij de focus niet alleen op de bedrijfspanden ligt, maar ook op de toegangswegen en sensortechniek op het bedrijventerrein”, vertelt Patrick Keizers, Senior Consultant bij RJ Safety & Security. “Op basis van ons advies hebben we een Integraal Securityplan opgesteld, waarin de volledige camerabeveiliging van het bedrijventerrein is meegenomen”.

Preventie van incidenten staat hoog in het vaandel bij beide bedrijven, die al voor diverse bedrijven-(terreinen) de camerabeveiliging in beheer hebben. “Door middel van ANPR (kenteken)-camera’s, geofencing en Video Content Analyse (VCA), waarbij we met behulp van slimme camera’s afwijkende patronen kunnen detecteren, handelen we bij incidenten. We verbinden deze beveiligingscamera’s namelijk met ons gecertificeerde Monitoring Operations Center, dat 24/7 bereikbaar is”, voegt Rogier Terhalle, Commercieel- en operationeel manager Monitoring Operations Center, toe. Schaafstra Techniek is verantwoordelijk voor de technische aanleg, de verbindingen en onderhoud van het camerasysteem. RJ Safety & Security monitort de camerabeelden en onderneemt actie bij mogelijke incidenten.

Bij de implementatie en het beheer van het Integrale Securityplan zijn door RJ Safety & Security diverse partners uit de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) betrokken, zoals de wijkagent, beveiliging, brandweer, gemeente en werkgroep leden van de bedrijvenvereniging. “Wij achten het van groot belang om het opgestelde beveiligingsprotocol vooraf met de betrokken partijen af te stemmen”, vertelt Keizers. “Op deze manier stimuleren we de security awareness en blijft het verwachtingsmanagement van de camerabeveiliging geborgd. Tevens leveren we een bijdrage aan de diverse overlegstructuren, waaronder het KVO. Zo zorgen we gezamenlijk voor een veilig bedrijventerrein”.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: