Kennisplatform voor Oost Nederland

Twentse ondernemers: ‘Hoopvolle stappen in zaak rond zoutwinning’

Geplaatst op 6 juli 2023
Twentse ondernemers: ‘Hoopvolle stappen in zaak rond zoutwinning’

Twentse ondernemers zien een aantal hoopvolle stappen in de zaak rond de voorgenomen zoutwinning bij Haaksbergen. De ondernemers zijn allereerst blij met het goede recente advies van de heer Wientjes. Goed is ook dat uit een nieuwe brief van het College van B&W van Haaksbergen blijkt dat het college een basis ziet voor verdere gesprekken op basis van alle toezeggingen en informatie.

‘Wij denken dat deze lichtpuntjes de opmaat kunnen vormen naar een eindoplossing waar alle partijen tevreden over zijn. Dit zodat er veilig zout kan worden gewonnen én waardoor we voor Nederland, Twente, de werkgelegenheid én het zoutcluster het juiste doen’, aldus Marcel Hielkema, voorzitter van VNO-NCW Midden.

Achtergronden
Recentelijk sprak de Gemeenteraad weer over de kwestie. Onlangs deden Twentse ondernemers – in navolging van o.a. buurgemeenten als Hengelo en Enschede en de werknemers – al een klemmend beroep op de gemeente Haaksbergen om zoutwinning rond Haaksbergen mogelijk te maken, omdat dit veilig kan. Meer weten? Kijk hier voor ons eerdere persbericht met meer informatie: Ondernemers in Twente doen klemmend beroep op gemeente Haaksbergen om zoutwinning niet in gevaar te brengen – VNO-NCW Midden  

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: