Kennisplatform voor Oost Nederland

Samen op weg naar een duurzame kunststofketen tijdens het Nationaal Kunststof Congres 2023

Geplaatst op 11 september 2023
Samen op weg naar een duurzame kunststofketen tijdens het Nationaal Kunststof Congres 2023

De kunststofindustrie staat onder druk om te presteren, hiervoor zijn verschillende stappen nodig vanuit het bedrijfsleven en de overheid. Wat kan er gedaan worden om de circulaire economie doelstellingen te behalen? Dat is de onderliggende vraag tijdens het Nationaal Kunststof Congres 2023 op 09 en 10 november in Zwolle. Ondernemers en overheden zijn zich bewust van de noodzaak van verandering in businessmodellen, materialen en regelgeving. De handvaten die ze nodig hebben om stappen te nemen zijn alleen nog niet altijd helder. Die krijgen ze van ons aangereikt.

Het is geen toeval dat het congres plaatsvindt in de Regio Zwolle. Deze regio staat beter bekend als Dutch Circular Polymer Valley, hét epicentrum voor kunststoffen in het Oosten van Nederland. “De kracht van de kunststofsector in Overijssel en Regio Zwolle zit in samenwerking. De sterke betrokkenheid van het mkb en de samenwerking met de onderwijs- en kennisinstellingen zorgt ervoor dat we samen echt impact kunnen maken.” aldus Provincie Overijssel. Daarbij betrekken we graag de rest van de Nederlandse kunststofindustrie en daarom ontvangen we ze graag op 09 en 10 november in het mooie Zwolle.

Programma

Tijdens het tweedaagse evenement gaan we samen op weg naar een duurzame kunststofketen. Koplopers uit de kunststofindustrie gaan met elkaar in gesprek om kunststofbedrijven te inspireren en creëren en krijg je handvaten waar je als bedrijf ook écht wat mee kunt. Op 09 november worden de trends en ontwikkelingen gepresenteerd. Hoe nemen we samen de volgende stap naar een circulaire kunststofketen. Op 10 november krijgt de bezoeker een unieke kans om binnen te kijken bij koplopers uit de industrie.

Nationaal Kunststof Congres 2023

Het congres staat gepland op 09 en 10 november in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: