Kennisplatform voor Oost Nederland

Samenwerking Reith Power en Jonghuis Advies op het gebied van laadstations voor elektrisch vervoer

Geplaatst op 30 oktober 2023
Samenwerking Reith Power en Jonghuis Advies op het gebied van laadstations voor elektrisch vervoer

Reith Power B.V. en Jonghuis Advies B.V. bundelen hun krachten om gezamenlijk projecten uit te voeren op het gebied van elektrisch vervoer. Als specialist op het gebied van advies, levering en installatie van laadstations voor elektrisch vervoer, heeft Reith Power B.V. een sterke positie opgebouwd in de markt. Jonghuis Advies B.V., daarentegen, staat bekend als een energieregisseur voor de (groot)zakelijke markt (o.a. industrie en vastgoed). Door hun samenwerking kunnen ze nu een breed scala aan diensten aanbieden aan bedrijven die willen investeren in elektrisch vervoer.

De projecten die gezamenlijk door Reith Power B.V. en Jonghuis Advies B.V. worden uitgevoerd, bestaan uit verschillende onderdelen. Allereerst wordt er een inventarisatie gemaakt van de huidige infrastructuur. Dit houdt in dat er wordt gekeken naar de bestaande elektrische infrastructuur van het bedrijf en wat er nodig is om deze geschikt te maken voor het laden van elektrische voertuigen.

Vervolgens wordt er netverzwaring aangevraagd indien nodig. Het is belangrijk dat de elektrische infrastructuur van het bedrijf voldoende capaciteit heeft om alle laadpalen te voorzien. Reith Power B.V. en Jonghuis Advies B.V. hebben de expertise om dit proces soepel te laten verlopen. Belangrijk hierbij is dat verzwaring en/of eventueel een toevoeging van een batterij pas wordt overwogen indien echt noodzakelijk. Door de expertise van Reith Power kan vaak met de bestaande capaciteit door het toepassen van dynamische loadbalancing al een goede start met laadpalen gemaakt worden.

Daarnaast zorgen Reith Power B.V. en Jonghuis Advies B.V. voor het regelen van passende energiecontracten voor de laadpalen. Het is essentieel dat bedrijven een energiecontract hebben dat aansluit bij hun behoeften en dat de kosten beheersbaar blijven. Door hun gezamenlijke kennis en ervaring kunnen beide bedrijven hierbij ondersteuning bieden.

Een ander belangrijk onderdeel van de projecten is de installatie van de laadpalen zelf. Reith Power B.V. is gespecialiseerd in het leveren en installeren van laadstations en zorgt ervoor dat deze op een professionele en efficiënte manier worden geïnstalleerd. Bedrijven hebben de mogelijkheid om de laadpalen te kopen of te leasen.

Reith Power B.V. en Jonghuis Advies B.V. bieden bedrijven tevens ondersteuning bij het aanvragen van subsidies voor investeringen in elektrisch vervoer. Door middel van advies en begeleiding zorgen beide bedrijven ervoor dat bedrijven op de hoogte zijn van de beschikbare subsidies en dat ze de juiste documentatie en informatie verstrekken om succesvolle aanvragen in te dienen.

Tot slot nemen Reith Power B.V. en Jonghuis Advies B.V. het beheer en de facturatie van de laadpalen op zich. Dit betekent dat bedrijven alle zorgen uit handen worden genomen en dat zij zich kunnen concentreren op hun corebusiness. Reith Power B.V. zorgt voor het onderhoud en de optimalisatie van de laadpalen, terwijl Jonghuis Advies B.V. de facturatie en administratieve taken op zich neemt.

Samengevat bieden Reith Power B.V. en Jonghuis Advies B.V. een totaaloplossing aan bedrijven die willen investeren in elektrisch vervoer. Door hun samenwerking kunnen ze een brede range aan diensten aanbieden, waaronder de inventarisatie van de huidige infrastructuur, het aanvragen van netverzwaring, het regelen van energiecontracten, de installatie van laadpalen en het beheer en de facturatie daarvan. Deze samenwerking stelt bedrijven in staat om op een efficiënte en professionele manier over te stappen op elektrisch vervoer, met alle voordelen van dien.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: