Kennisplatform voor Oost Nederland

Samenwerking tussen ROC van Twente, CSG Reggesteyn en Pius X College in Rijssen

Geplaatst op 9 februari 2018
Samenwerking tussen ROC van Twente, CSG Reggesteyn en Pius X College in Rijssen

Op vrijdag 9 februari was de aftrap van een nieuwe opleidingsroute die speciaal is ontwikkeld voor Rijssense leerlingen van het vmbo die verder willen in de retail. ROC van Twente ontwikkelde deze route, ook wel de Rijssense Retail Route genaamd, in samenwerking met de vmbo-scholen CSG Reggesteyn en Pius X College. Vandaag startten de eerste leerlingen met dit opleidingstraject op de ROC-locatie aan de Reggesingel in Rijssen.

Al in het laatste jaar van het vmbo kunnen leerlingen, die een extra uitdaging aankunnen en verder willen in de retail, beginnen met lesstof van het mbo. Na het behalen van het vmbo-diploma kunnen de deelnemers starten met de opleiding Verkoper op niveau 2 of Eerste verkoper op niveau 3. Ze krijgen een aangepast lesrooster omdat ze al een aantal onderdelen op mbo-niveau hebben gedaan. Dit maakt het mogelijk om het mbo-diploma na één jaar te behalen.

Praktijkgericht
De praktijkuren van deze opleidingen worden in de ‘Store for Skills’ gegeven. De Store for Skills is de ultramoderne praktijkruimte met simulatiewinkel bij ROC van Twente, waarin alle facetten van de detailhandel verwerkt zijn. Winkeliers uit Rijssen-Holten hebben gezorgd voor het assortiment van de winkel. Er wordt tijdens de opleiding gewerkt met de nieuwe methode ‘retail skills’ die ROC van Twente zelf heeft ontwikkeld in samenwerking met uitgeverij Sarphati. Er wordt gewerkt aan zes skills: sales skills, web-skills, business skills, speaking skills, presentation skills en product skills. Tijdens de opleiding worden veel projecten in samenwerking met de Rijssense retail georganiseerd. Ook gaan de studenten 10 weken op stage bij detailhandelsbedrijven in Rijssen of omgeving en ook een buitenlandse stage in Malta is mogelijk.

“In deze leerroute worden studenten al vanaf het vmbo goed voorbereid op de arbeidsmarkt, omdat er veel in de Store for Skills wordt gewerkt en we veel projecten met de Rijssense retail uitvoeren.”, aldus Jan Slooijer, teammanager ROC van Twente

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: