Kennisplatform voor Oost Nederland

Specialistische speler op technische arbeidsmarkt

Geplaatst op 29 december 2020

De LubronGroep heeft zich ontwikkeld tot een specialistische speler op de technische arbeidsmarkt in Oost-Nederland. Het bedrijf bestaat inmiddels uit vier werkmaatschappijen en is sinds 1997 actief om opdrachtgevers en werkzoekenden bij elkaar te brengen in de sectoren techniek, industrie en bouw.

Volgens Ron Böhmer, één van de managers van de LubronGroep, hebben zij de afgelopen jaren hard gewerkt om het verschil te maken en vast te houden aan hun kernwaarden. Dit zijn het stimuleren, aanjagen en behouden van talent in de regio.  Ron vertelt: “De LubronGroep richt zich op de ontwikkeling van mensen waarbij veelzijdigheid en kwaliteit voorop staat. Getracht wordt de groei en prestaties van flexwerkers te bevorderen. Wij investeren in de vorm van gezamenlijke doelstellingen, persoonlijke ondersteuning (een leven lang leren) met een stroom aan specialistische kennis en werkzaamheden met veel dynamiek bij onze opdrachtgevers. Dit bepaalt dat we ook in de toekomst nog een stevige vuist kunnen maken in de regio!”

Een leven lang leren

Ron gaat verder: “De quote ‘een leven lang ontwikkelen’ werft door Nederland. Wij doen dit al sinds 1997 en ik denk dat ook onze opdrachtgevers hun best doen om medewerkers bij de les te houden. Een leercultuur die passend is voor de toekomst kweek je niet zomaar. De mogelijkheden voor een leerwerktraject op maat of een opleiding zijn er in overvloed. De ondernemers van nu moeten scherp zijn met de stappen die ze met personeel willen nemen. Hoe maak je de juiste keuzes om te groeien en wat kun je tegenwoordig van een medewerker verwachten? Hoeveel energie steekt die zelf in een bedrijf? De opbouw van een innovatief bedrijf is een leerproces, voor zowel ondernemer als medewerker. Betrokkenheid en verbinding zijn cruciale kernbegrippen en hiermee willen we zoveel mogelijk het talent aantrekken en behouden.”

Adaptief vermogen

Wat maakt de LubronGroep nu zo bijzonder? Ron vertelt: “Wij werken inmiddels al 23 jaar met mensen en opdrachtgevers uit de techniek, industrie en bouw. Het hebben van de juiste kennis en vaardigheden in deze sectoren gelden uiteraard voor elk bedrijf. Voor onze opdrachtgevers is dit trouwens al een hele opgave met de snelle ontwikkelingen die er zijn. De laatste vijf jaar heb ik gemerkt dat specifieke vaardigheden die nodig zijn om verder te kunnen komen met je organisatie nog meer vergen van je medewerkers. Denk aan participeren, samenwerken en innoveren. Het woord innovatie heeft voor hen een abstracte betekenis en biedt geen toekomst. Het begrip ‘adaptief vermogen’ dat voor mij de betekenis draagt:’ in hoeverre je mee kunt denken met de ondernemer’, staat daarom boven aan mijn verlanglijstje.”

Toekomst

Ron vervolgt: “Een medewerker die anno 2021 samenwerkt met een ondernemer en zijn missie en visie wil begrijpen, moet een aantal kerncompetenties bezitten zoals leervermogen, zelfredzaamheid, flexibiliteit, empathie en verantwoordelijkheid. Het ontwikkelen binnen het MKB van (nieuwe) competenties van medewerkers en van ondernemers wordt de komende jaren de grootste uitdaging!”

Zaken doen met de LubronGroep? Ga dan naar lubron.nl, bouwkracht.nl, thom.nl of rewoud.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: