Kennisplatform voor Oost Nederland

Start bouw ’t Hazemeyer achter ROC-locatie Gieterij

Geplaatst op 18 november 2016
t Hazemeyer

ROC van Twente laat het komende jaar een kantoorgebouw achter de locatie Gieterij in Hengelo bouwen. In het kantoorgebouw worden de ondersteunende diensten Facilitaire Zaken, Huisvesting & ICT en Financiën, Studentenadministratie & Control gehuisvest. Hiermee komt er extra ruimte vrij voor het onderwijs in de Gieterij. Deze extra ruimte is nodig door de intensivering van de onderwijstijd en het onverminderd hoge aantal mbo-studenten in Hengelo. Het officiële  startsein voor de bouw is donderdag 17 november gegeven.

’t Hazemeyer
Aan de westzijde van de locatie Gieterij zal Koopmans Bouwgroep b.v. in opdracht van ROC van Twente een kantoorgebouw realiseren van in totaal 800m2, verdeeld over twee bouwlagen. Het kantoorgebouw komt ongeveer op de plaats waar vroeger het gebouw van Stork Mobiel stond en ver daarvoor de paardenstal van Stork. Het nieuwe gebouw heeft de naam ‘t Hazemeyer gekregen als een verwijzing naar het rijke industriële verleden van Hengelo. ’t Hazemeyer wordt met een loopbrug aan de Gieterij verbonden. Deze loopbrug vormt tevens de in- en uitgang voor medewerkers. ‘t Hazemeyer richt zich naar het groen aan de Lansinkesweg en vormt daarmee een eenheid. Dit komt ook tot uiting in de gevel die opgebouwd wordt uit dunne latten.

Planning
Op 10 augustus jl. heeft de Gemeente Hengelo een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van ‘t Hazemeyer. In september heeft ROC van Twente via een onderhandse inschrijving de bouw aanbesteed. De firma Koopmans heeft deze aanbesteding gewonnen en zal de bouw realiseren. In de eerste week van november is Koopmans gestart met de inrichting van de bouwplaats. Eerst worden de boorpalen geplaatst, wat wordt gevolgd door de fundering. Als alles volgens planning verloopt, zal ‘t Hazemeyer op 20 juni 2017 worden opgeleverd. In de zomervakantie kunnen de afdelingen die nu tijdelijk gehuisvest zijn op Lansinkveste, dan verhuizen naar hun nieuwe onderkomen.

Overlast beperken
Voor de buurtbewoners, maar ook voor de studenten en medewerkers van de Gieterij, wordt de overlast van de bouw zoveel mogelijk beperkt. Zo is er gekozen voor het gebruiken van boorpalen in plaats van heien. Bouwafval wordt direct gescheiden ingezameld en in kleine hoeveelheden afgevoerd. De werknemers van Koopmans en onderaannemers parkeren op eigen terrein van ROC van Twente. Natuurlijk worden omwonenden en medewerkers van ROC van Twente tijdens de bouw op de hoogte gehouden van de voortgang.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: