Kennisplatform voor Oost Nederland

Wil jij een nieuwe uitdaging aangaan?

Geplaatst op 21 maart 2023
Communicatie opleidingen

Jij hebt een vaste baan, hebt mogelijk kinderen en daarnaast ben je tevreden met jouw sociale leven en hobby’s. Ondanks dat mis je toch iets in jouw leven. Je bent verder gegroeid door de jaren heen en je bent eigenlijk ook wel aan iets nieuws toe. Maar wat? Dat is aan jou, maar wat dacht je ervan om weer terug naar school te gaan?

Terug naar school?!

Oké oké, terug naar school gaan klinkt wellicht iets te angstaanjagend en te ambitieus, want je hebt er geen zin in om elke doordeweekse dag weer in de collegebanken te gaan zitten. Daarnaast past het niet meer in jouw leven: je hebt wellicht kinderen en daarnaast heb je een baan, dus waar zou je de tijd vandaan moeten halen? Dat is een redelijke vraag. Maar toch is het niet onmogelijk. Wil je bijvoorbeeld meer leren over Google Analytics? Lees meer over Analytics 4 en de trainingen die aangeboden worden. Bij deze training is het mogelijk om even één dag weer naar ‘school’ te gaan. Het voordeel is dat je de training kunt gebruiken voor eigen gebruik, maar als jij binnen de wereld van online marketing en/of communicatie werkt, kun je het ook toepassen op jouw eigen werkzaamheden. Komt best goed uit toch? Daarnaast vergoeden steeds meer werkgevers een deel of zelfs alle kosten voor een training bestemd voor jouw werkzaamheden, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken om jouw portemonnee. 

Ik wil tóch een opleiding doen, wat nu?

Je hebt voor jezelf besloten dat je eigenlijk toch wel een opleiding wilt doen die van langere duur is dan een dagtraining. Eerst is het belangrijk dat je genoeg onderzoek doet naar de juiste opleiding. Kijk bijvoorbeeld naar de duur, de kosten, de reistijd en de verwachte hoeveelheid tijd die je in jouw opleiding moet stoppen. Je kunt bijvoorbeeld starten met een opleiding Communicatie. Ook hierbinnen zitten veel mogelijkheden dus lees je goed in. Je kunt een voltijd opleiding doen, maar voor veel volwassenen die al een opleiding hebben afgerond is dit niet mogelijk wegens andere verplichtingen. Gelukkig kun je ook deeltijd een opleiding doen. Dit betekent dat jij gemiddeld 20 uur per week bezig bent school. Deze uren maak je met name in de avond na het werk of op zaterdag of zondag.

Tijd om een opleiding of training uit te kiezen en lekker aan de slag te gaan. Benieuwd naar het aanbod? Kijk dan op de site van SRM!

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: