Kennisplatform voor Oost Nederland

Mennekes en ROVC TechCenter slaan handen ineen voor goed geschoolde laadpaalmonteurs

Geplaatst op 17 oktober 2023
Mennekes en ROVC TechCenter slaan handen ineen voor goed geschoolde laadpaalmonteurs

Techniekopleider ROVC start, in samenwerking met Mennekes eMobility, een nieuwe opleiding ´laadpaalsystemen´. In deze vierdaagse training leren de deelnemers met name aan de hand van praktijkoefeningen. Geen saaie lesstof, maar vooral zelf sleutelen en ervaren hoe je een probleem oplost. Om de nadruk op de praktijksituatie mogelijk te maken, leverde Mennekes zestien laadstations, laadkabels en textboxen voor de practicumopstellingen.

Opleidingsmogelijkheden

De opleiding legt een basis voor het aansluiten en het verhelpen van eenvoudige storingen en is bedoeld voor monteurs die kennis willen maken met de techniek van EV laden. Ook deelnemers die zich om willen laten scholen of herintreders zijn welkom om in te stappen. Bij behoefte voor een verdiepingsslag naar meer complexe storingen of het aanleggen van laadpleinen kunnen deelnemers terecht in het opleidingscentrum van Mennekes.

Instapkans voor installateurs

De opmars van laadstations is niet meer te stoppen. Dit kan ook niet anders want inmiddels bestaat 7,1% van de personenauto´s in Nederland uit EV´s. Dit zijn 645.000 auto´s die dagelijks opladen aan een laadstation. Al in 2030 moeten alle nieuw verkochte personenauto´s CO2 vrij rijden.

Als installatiebedrijf is dit het moment om in te stappen om de techniek van opladen eigen te maken.

Meer informatie over de opleidingsmogelijkheden?

MENNEKES eMobility Nederland B.V.
www.mennekes.nl/emobility
info@mennekes-emobility.nl
0570 – 24 11 24

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: