Kennisplatform voor Oost Nederland

STERKplaats Twente opent officieel de deuren

Geplaatst op 15 maart 2022
STERKplaats Twente opent officieel de deuren

Donderdag 10 maart opende STERKplaats Twente officieel haar deuren. Gestudeerd en gewerkt wordt er al lang op de locatie bij ROC van Twente, maar twee jaar na dato kon de locatie dan ook eindelijk officieel open.

STERKplaats Twente heeft een eigen lokaal binnen ROC van Twente, op locatie de Gieterij. Margo Koopman, directeur van het College voor Onderwijs, Sport & Welzijn, is enthousiast over de aanwezigheid van STERKplaats Twente. “Met de STERKplaats bieden we ruimte aan een groep jonge mensen die hier kunnen werken aan persoonlijke ontwikkeling en opgeleid worden tot ervaringsdeskundige. Zo leren ze hun ervaring in te zetten om de positie van mensen met een beperking te versterken.”

Studenten van de zorg- en welzijnsopleidingen gaan stage lopen bij STERKplaats Twente. “Zo kunnen we onze eigen studenten ook een waardevolle leerervaring bieden en dragen we ons steentje bij aan een inclusieve samenleving.”

STERKplaats

In de STERKplaats, onderdeel van LFB, volgen mensen met een (verstandelijke) beperking een opleiding tot ervaringsdeskundige. Veel jongeren met een (verstandelijke) beperking stromen na het voortgezet speciaal onderwijs uit naar een plek in de traditionele dagbesteding. Of ze proberen aan het werk te komen via de participatiewet. Een vervolgopleiding op het mbo is vaak niet haalbaar; deze zijn vaak onvoldoende toegerust om deze jongeren onderwijs op maat te bieden. Met de STERKplaats is hier verandering ingekomen. De opleiding telt momenteel dertien studenten, twee coaches, drie invalcoaches en drie stagiairs (van zowel ROC als Saxion). 

De STERKplaats in Twente is een gezamenlijk initiatief van Estinea, Aveleijn, de Twentse Zorgcentra, Hogeschool Saxion, ROC van Twente en de LFB, de landelijke belangenorganisatie dóór en vóór mensen met een verstandelijke beperking.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: