Kennisplatform voor Oost Nederland

Stimmt vindt in Loyals ambitieuze groeipartner

Geplaatst op 21 januari 2022
Stimmt vindt in Loyals ambitieuze groeipartner

Digital agency Stimmt, met vestigingen in Enschede (hoofdkantoor) en Amsterdam, heeft in full-service digital agency Loyals uit Mijdrecht haar nieuwe groeipartner gevonden. De deal is tot stand gekomen met bemiddeling van Marktlink Fusies &  Overnames, dat beide partijen al in afzonderlijke trajecten begeleidde. Door de overeenkomst kan Stimmt de komende jaren de ambitieuze groeiplannen verwezenlijken en samen met Loyals een groep van agencies opzetten.

Stimmt is expert op het gebied van het creëren van digitale oplossingen, zoals websites, webshops en webapplicaties. Op basis van doordachte strategie, design en techniek creëert het bedrijf digitale ervaringen met impact. Stimmt is opgericht in 2010 door ondernemer Nick Velten. In 2018 kocht business partner Danny de Wit zich in. De onderneming heeft 20 medewerkers verdeeld over twee kantoren in Nederland. Het bedrijf toont een sterke groei in zowel omzet als winst en zocht een partner om de komende jaren verder te groeien.

Loyals uit Mijdrecht is een snelgroeiend full-service bureau voor merkenbouw en digitale transformatie met een historie van ruim 20 jaar. De ervaren ondernemers achter Loyals hebben de organisatie uitgebouwd tot een toonaangevend bedrijf gericht op de Nederlandse middenmarkt. Onder de klanten bevinden zich vele kleine en middelgrote bedrijven, maar ook (semi)overheidsinstellingen. Loyals heeft 50 medewerkers. Het bedrijf heeft een technisch fundament, dat wordt aangevuld met een sterk marketingteam. Het legt de nadruk op strategie, design, creatie van merkidentiteit en merkervaring, marketing, development en hybride events.

Groeipartner

Nick Velten: “Stimmt zocht een groeipartner voor de groeiplannen. Met de nieuwe samenwerking vormen we een groep van agencies die met elkaar de markt verder veroveren. De grootste uitdaging is het vinden van nieuw talent, omdat de vraag naar specialisten extreem hoog is. We moesten vanwege onvoldoende capaciteit klanten en opdrachten afwijzen. Door als groep samen te werken, hebben we meer slagkracht en kunnen we ook synergie creëren door bijvoorbeeld kennisdeling en het bedienen van elkaars klanten. Er sluiten op korte termijn hele gave andere gerenommeerde bureaus aan, dus we hebben er heel veel vertrouwen en zin in.”

Loyals Group is met behulp van investeerder Sofindev bezig met een buy-and-build strategie. Stimmt is het eerste agency dat zich bij Loyals Group aansluit. De aandeelhouders van Stimmt worden aandeelhouders in de Loyals Group.

Namens Marktlink zaten Petra Borkent en Demi van Helden aan tafel: “Eerder begeleidde Marktlink Loyals bij de transactie met Sofindev. Loyals zocht de juiste partner om de onderneming zelfstandig verder te laten groeien met behoud van hun DNA. Door de vele transacties en onze ruime ervaring in deze sector hebben wij deze match kunnen maken. Strategie en visie van beide partijen liggen in elkaars verlengde en ondernemerschap daarin is belangrijk. Binnen deze constructie blijven ondernemers ook ondernemers.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: