Kennisplatform voor Oost Nederland

Stimuleringsfonds open voor verduurzamen productieproces maakindustrie

Geplaatst op 7 oktober 2022
Stimuleringsfonds open voor verduurzamen productieproces maakindustrie

Maakbedrijven in de Cleantech Regio die een concreet circulair businessplan willen verwezenlijken, kunnen tot 30 november 2022 een beroep doen op een financiële bijdrage van max. € 200.000 uit het Stimuleringsfonds Circulaire Fabrieken. Dit investeringsfonds is één van de instrumenten van het Regio Deal-project Circulaire Fabrieken om de versnelling naar circulair ondernemen in de Cleantech Regio te stimuleren.

Het fonds is bedoeld voor het verduurzamen van een productieproces, of een deel daarvan, bijvoorbeeld voor circulair ontwerp, levensduurverlenging of retourlogistiek. Een aanvrager kan een bijdrage ontvangen voor 50% van de kosten (tot max. € 200.000).

Lid van de Strategische Board Cleantech Regio, wethouder Jeroen Joon van gemeente Apeldoorn, roept ondernemers op om gebruik te maken van het fonds en circulaire plannen om te zetten in daden. “Dit is een prachtig fonds voor bedrijven die meters willen maken in het verminderen van grondstoffengebruik. Maak er vooral gebruik van en maak werk van je circulaire ambities”.

Hulp bij aanvraag

Het projectteam Circulaire Fabrieken ondersteunt waar nodig ondernemers bij het indienen van een aanvraag bij het Stimuleringsfonds. Een onafhankelijke jury beoordeelt de aanvragen onder andere op mate van circulariteit op basis van de R-ladder, slaagkans en jaarlijks totaal vermeden verbruik van primaire grondstoffen van de investering. Kijk voor contactgegevens en meer informatie over het Stimuleringsfonds op circulairefabrieken.nl/stimuleringsfonds.

Hulp bij circulaire transitie

Naast ondersteuning van ondernemers met een uitgewerkt circulair plan biedt Circulaire Fabrieken ook intensieve begeleiding aan maakbedrijven die minder ver zijn in de circulaire transitie. Zij kunnen gebruik maken van de kennis, het netwerk en de diverse tools die via dit project ter beschikking worden gesteld, waaronder een quick scan en kennis- en innovatievouchers.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: