Kennisplatform voor Oost Nederland

Stimuleringsfonds Circulaire Fabrieken open

Geplaatst op 28 maart 2023
Stimuleringsfonds Circulaire Fabrieken open

Na twee succesvolle openstellingen van het Stimuleringsfonds Circulaire Fabrieken is het in dit tweede kwartaal 2023 opnieuw mogelijk om een financiële bijdrage bij het fonds aan te vragen. Het investeringsfonds is bestemd voor mkb-ondernemers uit de Regio Stedendriehoek met een concreet plan voor het verduurzamen van een productieproces, of een deel daarvan, bijvoorbeeld voor circulair ontwerp, levensduurverlenging of retourlogistiek. In deze derde ronde, die tot 1 juni open is, kunnen bedrijven tot maximaal € 100.000 aanvragen. Informatie, voorwaarden en aanmeldingsformulier vind je op de website Circulaire Fabrieken.

In 2021 hebben Artech Rubber, Bakkerij Fuite, Clear Polymers, Lagemaat en Leadax en bijdrage ontvangen uit (een voorloper van) het Stimuleringsfonds. Eind vorig jaar sloten projecten en bedrijven als Waterrotonde Eerbeek, Warmteplan en BioPanel zich daarbij aan. Bekijk hoe BioPanel mede hierdoor aan een sluitende kringloop werkt.

Hulp bij aanvraag

Het projectteam Circulaire Fabrieken ondersteunt waar nodig ondernemers bij het indienen van een aanvraag bij het Stimuleringsfonds. Een onafhankelijke jury beoordeelt de aanvragen onder andere op mate van circulariteit op basis van de R-ladder, slaagkans en jaarlijks totaal vermeden verbruik van primaire grondstoffen van de investering.

Hulp bij circulaire transitie

Het Stimuleringsfonds is één van de instrumenten van het Regio Deal-project Circulaire Fabrieken om de versnelling naar circulair ondernemen in de Regio Stedendriehoek te stimuleren. Naast financiering biedt Circulaire Fabrieken ook intensieve begeleiding aan maakbedrijven die minder ver zijn in de circulaire transitie. Zij kunnen gebruik maken van de kennis, het netwerk en de diverse tools die via dit project ter beschikking worden gesteld, waaronder een quick scan en kennisvouchers.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: