Kennisplatform voor Oost Nederland

STODT Toekomsttechniek opent tweede opleidingscentrum in Best

Geplaatst op 18 juli 2017
STODT

STODT Toekomsttechniek, specialist in technische opleidingen voor de maakindustrie, heeft in het Noord-Brabantse Best een volwaardig tweede opleidingscentrum opgezet. Met ingang van september 2017 worden hier speciaal voor bedrijven in Zuid-Nederland diverse opleidingen op het gebied van CNC-verspanen (draaien en frezen) aangeboden.

Het opleidingscentrum in Best is uitgerust met vier hoogwaardige CNC-machines. Naast opleidingen tot CNC-verspaner verzorgt STODT op deze nieuwe locatie cursussen voor bedrijven en andere groepen. Tot het aanbod behoort ook de unieke ‘Sprint-BBL’ van STODT. Bij deze variant van de BBL3-opleiding wordt de reguliere opleidingsduur van drie jaar gereduceerd tot slechts één jaar.

Professionals afleveren
Met een compleet geoutilleerd opleidingscentrum in Hengelo (Ov.) biedt STODT al jaren technische opleidingen aan, vooral gericht op de Oost-Nederlandse maakindustrie. De afgelopen tijd kwam er ook vanuit het zuiden steeds meer vraag naar opleidingen zoals STODT die verzorgt. Volgens STODT-directeur Jeroen Rouwhof is dat logisch: “Het zuiden − met name Eindhoven en omgeving − lijkt als industriële high-tech regio veel op Twente. Het ligt dus voor de hand dat daar een vergelijkbare vraag ontstaat. Zeker nu de maakindustrie kampt met een nijpend tekort aan goed opgeleide mensen en er steeds meer behoefte is om mensen versneld op de arbeidsmarkt te kunnen brengen. Het gevraagde opleidingsniveau ligt ook steeds hoger: inmiddels zijn niveau 3 en 4 en zelfs MBO-plus al heel gewoon. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het al dan niet versneld afleveren van dit soort professionals. Daar zitten zelfs regelmatig nationaal kampioenen bij.”

Stap naar groei
Rouwhof ziet het openen van een tweede opleidingscentrum ook als een mooie stap in de ontwikkeling van STODT. “Ons doel is te blijven groeien en steeds meer bedrijven van vakbekwaam personeel te voorzien. Naast CNC, ons specialisme, zullen we in Best op termijn ook scholing aanbieden op het gebied van bijvoorbeeld productieautomatisering, robots en mechatronica. Precies zoals we dat in Hengelo al doen. Voor onze mogelijke klanten in het zuiden is het voordeel dat zij niet meer de reis naar Hengelo hoeven te maken om een STODT-opleiding te volgen. Dat lijkt goed nieuws, ook voor de HRM-afdelingen bij de bedrijven in die regio.”

Over STODT Toekomsttechniek
Met ruim 250 verschillende praktijkgerichte opleidingen helpt STODT Toekomsttechniek bedrijven in de maakindustrie hun productie- en engineering-processen − en daarmee hun rendement − te verbeteren. Daarnaast biedt STODT advisering op het snijvlak van techniek en organisatie.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: