Kennisplatform voor Oost Nederland

Studenten ROC van Twente houden verwendag voor Oekraïense gasten

Geplaatst op 16 juni 2022
Studenten ROC van Twente houden verwendag voor Oekraïense gasten

Studenten van verschillende opleidingen van ROC van Twente bundelen zaterdag onder de noemer Studenten voor Oekraïne de krachten voor een verwendag voor 120 Oekraïense gasten.

Komende zaterdag komen 120 Oekraïense vluchtelingen naar de locatie Wierdensestraat van ROC van Twente in Almelo om zich een dagje te laten vermaken en verwennen. Een idee dat is bedacht en uitgevoerd door studenten van verschillende opleidingen. “De opdracht komt vanuit het keuzedeel internationalisering. De studenten moeten daarvoor inzichten krijgen in verschillende culturen en een activiteit opzetten om culturen dichterbij elkaar te brengen. Dit project overstijgt het examen echter wel een beetje, maar ze leren er veel van”, vertelt docent en coördinator van het project Marije Oude Lansink.

Studenten van de opleiding sociaal werk, pedagogisch medewerker, kappersopleiding, wellnessopleiding en de horecaopleiding hebben de krachten gebundeld voor deze verwendag. “Er zijn activiteiten voor kinderen en voor volwassenen. Zij kunnen bijvoorbeeld naar de kapper of een wellness behandeling krijgen. Voor de kinderen is er een speurtocht georganiseerd. Ook kunnen zij sporten, geschminkt worden en is er theater.” De studenten kregen hulp van NuTwente en veel lokale bedrijven.

Voor Oude Lansink is het project bij voorbaat al geslaagd. “Studenten leren meer dan ‘alleen het boekje’ en dat is waar onderwijs zich onderscheidt van goed onderwijs naar mijn idee. Bijvoorbeeld: studenten vonden het al spannend om te gaan flyeren in de stad omdat ze dan mensen moesten aanspreken. Dus gedurende het hele project zijn ze in aanraking gekomen met zo veel meer lifeskills dan wat alleen getoetst wordt. Mag ook wel, want ze zijn er erg druk mee geweest.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: