Kennisplatform voor Oost Nederland

TANED Groep verwerft een meerderheidsbelang in Rosendaal Schildergroep

Geplaatst op 2 juni 2022
TANED Groep verwerft een meerderheidsbelang in Rosendaal Schildergroep

TANED Groep heeft per 30 mei 2022 een meerderheidsbelang verworven in Rosendaal Schildergroep, een vooraanstaande speler op het gebied van schilderwerk, wandafwerking en beglazing met meer dan 40 jaar historie.

Na het onverwachte overlijden van Patrick Rosendaal in juli 2021 zochten de eigenaren Sander Rosendaal en Christa Rosendaal-Timmermans naar een passende oplossing voor de toekomst van het familiebedrijf. Sander Rosendaal: “In het najaar van 2021 zijn wij in gesprek geraakt met Dei Capital uit Enschede over hun visie en de activiteiten van TANED Groep. De continuïteit van Rosendaal Schildergroep met behoud van eigen identiteit stond in deze gesprekken centraal. Dei Capital en de directies van de bedrijven van TANED Groep delen deze visie. Wij zijn dan ook trots dat wij met de toetreding van TANED Groep tot Rosendaal Schildergroep een strategische partner hebben gevonden.”

Dei Capital

De participatie in Rosendaal Schildergroep past uitstekend bij de investeringsfocus en -filosofie van Dei Capital. Zij richt zich namelijk op familiebedrijven in Oost-Nederland waar bedrijfsopvolging een issue is. Kenmerkend voor Dei Capital is dat zij een zogenaamde ‘buy & hold’-strategie hanteert vanuit het oogpunt van continuïteit van het bedrijf en behoud van kennis, kunde en werkgelegenheid in Oost-Nederland. Nico Niehoff, Managing Partner van Dei Capital: “Rosendaal Schildergroep is een prachtig familiebedrijf dat een toonaangevende positie bij bouwend Nederland heeft verworven. Na de eerste kennismaking waren wij direct enthousiast om de activiteiten van Rosendaal Schildergroep toe te kunnen voegen aan TANED Groep. Daarnaast hebben wij de gesprekken met Sander, Christa en de mensen van Rosendaal als erg prettig ervaren en kijken er dan ook naar uit om met deze mensen samen te mogen werken”.

Verbreding activiteiten TANED Groep

De bouwkolom staat voor een enorme uitdaging: bouw van 100.000 woningen op jaarbasis en de verduurzaming en renovatie van het huidige woningbestand. Om dit te kunnen bereiken wordt industrialisatie belangrijker en hiervoor is schaalgrootte noodzakelijk. Vanuit deze visie is TANED Groep in 2020 opgericht waarbij de krachten van Rikkert Afbouwgroep en Wessels Groep werden gebundeld. De activiteiten op het gebied van schilderwerk, wandafwerking en beglazing van Rosendaal Schildergroep sluiten goed aan op de reeds bestaande afbouwwerkzaamheden van TANED Groep.

Rosendaal Schildergroep blijft net als Rikkert Afbouwgroep en Wessels Groep zelfstandig in de markt opereren. De dagelijkse leiding van Rosendaal Schildergroep blijft in handen van Sander Rosendaal waarbij hij wordt ondersteund door zijn team op de vestigingen in Beek en Vianen. Sander en Christa blijven na de participatie door TANED Groep eveneens aandeelhouder van Rosendaal.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: