Kennisplatform voor Oost Nederland

TAUW Group investeert in Europese ambities

Geplaatst op 19 april 2023
TAUW Group investeert in Europese ambities

Vandaag presenteert Europees advies- en ingenieursbureau TAUW Group haar resultaten over 2022. TAUW Group heeft ondanks de uitdagende marktomstandigheden een goed financieel jaar achter de rug. De omzet steeg met 3% tot EUR 147 miljoen (2021: EUR 143 miljoen) en het personeelsbestand steeg autonoom naar 1.284 werknemers eind 2022 (2021: 1.262). De EBITDA daalde naar 8,5 miljoen (2021: 10,6 miljoen).

Ralph van Roessel, co-CEO TAUW Group: “Europa staat voor grote klimaatopgaven in de fysieke leefomgeving. TAUW Group gaat zich daarom nog meer richten op maatschappelijke thema’s als klimaatverandering, biodiversiteit, verduurzaming van de industrie, circulariteit en energietransitie. Om deze ambities te realiseren, heeft het in 2022 forse investeringen gedaan. De sterke basis en financiële positie van de organisatie maakt dit mogelijk. Met de nieuw aangenomen Director Sustainability, Jacolien Eijer, is TAUW Group meer dan klaar voor deze extra stap, zowel vanuit het perspectief van de eigen organisatie als voor klanten.”

Daarnaast committeert TAUW zich binnenkort aan de Net-Zero strategie, waar TAUW zich verplicht aan een halvering van de CO2-uitstoot in 2030. En per 2050 een minimale 90% CO2-reductie en 10% compensatie. TAUW laat al langer zien dat duurzaamheid in het TAUW DNA zit, met een lange lijst aan projecten die dit staven zoals CEMEX in Frankrijk en Aspen in Nederland, waarbij respectievelijk het recyclen van afvalwater en Net-Zero strategie onderzoek en advies centraal stonden. “Ik ben trots dat wij in deze projecten een belangrijke bijdrage leveren aan de opgaven waar wij nu voor staan,” aldus Van Roessel.

TAUW Group als werkgever

Goed werkgeverschap was ook dit jaar topprioriteit met de focus op (sociale) veiligheid. “Dit is een cruciaal aspect van de mensgerichte cultuur van onze organisatie”, aldus Henrike Branderhorst, co-CEO van TAUW Group. “Wij zijn ervan overtuigd dat een veilige inclusieve werkomgeving met een realistische afspiegeling van de samenleving – waar mensen met verschillende achtergronden, perspectieven en talenten kunnen floreren – leidt tot meer werkplezier voor medewerkers, betere besluitvorming en meer impactvolle oplossingen voor klanten. In 2022 is het aantal vrouwen op senior management niveau verdubbeld. Dat bewijst dat het beleid van TAUW om vrouwelijk talent actief te ondersteunen in onze hele organisatie succesvol is. Ik ben hier persoonlijk ontzettend blij mee,” aldus Branderhorst.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: