Kennisplatform voor Oost Nederland

In Tetem kan het publiek de tentoonstellingen via een robot bezoeken

Geplaatst op 5 november 2020
Tetem The Factory of Electric Dreams 03

In Tetem in Enschede kan iedereen – waar dan ook ter wereld – de tentoonstelling op afstand via een robot bezoeken. Zo kunnen bezoekers op een unieke én veilige manier kunst beleven en tegelijkertijd een privé tour krijgen in Tetem.

De bezoeker bepaalt waar de robot heen rijdt en wat ze willen ontdekken. Via de webcam wordt realtime beeld en geluid verstuurd. Besturing is eenvoudig met een computer of de app. Aan de andere kant van het scherm is een Tetem medewerker aanwezig om de bezoekers te verwelkomen, uitleg te geven en de robot te begeleiden. De ‘robot bezoeker’ kan ook op afstand foto’s maken in de expositieruimte.

Deze technologie stelt Tetem in staat om de tentoonstellingen op een unieke manier digitaal open te stellen voor publiek over de hele wereld. Op tetem.nl/robot kun je ontdekken hoe de robot werkt en een tijdslot boeken.

Samen een inclusieve toekomst bouwen in The Factory of Electric Dreams

Bezoekers kunnen op dit moment de tentoonstelling The Factory of Electric Dreams met de robot bezoeken. Kunstenaar en ontwerper Mary Ponomareva neemt het publiek hierin mee in de wereld van tech-gecentreerde clichés, om vanuit daar een inclusieve toekomst te kunnen bouwen.

In de vorm van een sci-fi fabrieksfaciliteit, een video-installatie en een interactieve game-ervaring speculeert de tentoonstelling over een toekomst die wordt beïnvloed door de technologie genaamd Life Enhancer. De video-installatie neemt het publiek mee in een verhaal over levensverbeterende technologieën en mensen die cyborgachtige avatars zijn geworden. Je volgt de digitale fabrieksarbeider genaamd Donna in ‘zijn’ ontwikkeling en verschillende emoties. De interactieve spelomgeving fungeert als een doolhof van portalen waardoor je kunt teleporteren en waar je mogelijke toekomstscenario’s kunt testen. Op basis van je beslissingen zal de Portal of Future Possibilities één toekomstbeeld per keer openen. Deze tentoonstelling zet aan tot reflectie over de mogelijke implicaties van opkomende technologieën door middel van digitale speculatie en door absurde scenario’s te bedenken die inclusieve belangen nastreven. The Factory of Electric Dreams kan online én op afstand via de robot worden ervaren.

Je kunt een tijdslot met de robot boeken van woensdag t/m zondag tussen 14.00-16.00 via tetem.nl/robot.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: