Kennisplatform voor Oost Nederland

Transport & Lifting Twenthe biedt totale logistieke ondersteuning

Geplaatst op 22 september 2021
Transport & Lifting Twente biedt totale logistieke ondersteuning

Transport & Lifting Twenthe biedt veel meer diensten dan de bedrijfsnaam op het eerste gezicht doet vermoeden. Naast het transport en hijsen/heffen van goederen verzorgt het bedrijf uit Rijssen ook montage- en assemblagewerkzaamheden, tot en met het beheer van het warehouse voor haar klanten. Directeur Erik Agteresch gelooft heilig in de werking van een totale logistieke ontzorging van zijn opdrachtgevers.

Het aanbieden van een compleet logistiek concept komt niet uit de lucht vallen. Acht jaar geleden bij de oprichting van zijn bedrijf had Agteresch een duidelijke visie om het ‘anders’ te gaan doen dan in de transport- en hijsbranche gebruikelijk is. “Ik kom oorspronkelijk uit de kraanverhuurwereld. De dienstverlening bestond puur uit het verhuren van een kraan voor bijvoorbeeld een bouwproject. Uurtje factuurtje en dat was het. Dat was mij te conservatief. Ik wilde en wil met Transport &Lifting Twenthe meer toegevoegde waarde bieden door een totaalpakket aan te bieden. Door bijvoorbeeld het hijsmaterieel, rijplaten en dragliners te verhuren in combinatie met het totale logistieke projectmanagement, transport, montage en assemblage van producten en eventueel het voorraadbeheer en (hijs)transport in het warehouse van klanten. Het volledig ontzorgen van de klant en toegevoegde waarde voor haar creëren staat centraal in onze bedrijfsfilosofie.”

De eigenaar-directeur zit gelijk op zijn praatstoel. Deze ondernemer denkt veel verder dan alleen het commercieel belang van zijn bedrijf. Agteresch is meer geboeid door het optimaliseren van logistieke processen voor zijn klant en zijn projectpartners in de logistiek, de keten. Uiteindelijk gaat het Agteresch erom maximale waarde voor zijn opdrachtgever te creëren. “Dat bereik je door pro-actief mee te denken in het oplossen van het logistieke vraagstuk van je klant. Wij durven kritische vragen te stellen in de werkvoorbereiding. Met als doel het logistiek proces efficiënter te maken en onnodige kosten te besparen. Klanten waarderen een dergelijke houding en dat uit zich wat ons betreft in duurzame klantrelaties. Ik merk dat we ons door deze werkwijze onderscheiden in onze markt.”

Risicodragende partij

Transport & Lifting Twenthe bedient onder meer de energie-, bouw- en infrasector, machinebouw en foodindustrie in binnen- en buitenland. Van grote bedrijven, zoals Tennet en Volker Wessels, tot de loonwerker ‘op de hoek’ en een bruggenbouwer voor wie T&LT op Curaçao onder meer een brug inmat en op de plek hees. Het bedrijf wedt bewust op meerdere paarden om financiële en economische risico’s te spreiden. De Rijssense onderneming beschikt uiteraard zelf over hijs- en transportmaterieel en gereedschappen,  zoals opslagcontainers, rijplaten, bouwhekken, draglineschotten, mini-kranen, autolaadkranen en heftrucks tot 16 ton. “En als de klant een 20 tons heftruck nodig heeft, dan huren we die”, zegt Agteresch nuchter. “We hebben diverse relaties in geheel Nederland waar we materieel van afnemen. Het is maar net waar de klant en haar project behoefte aan hebben. De klant hoeft maar te schakelen met één partij wat de logistiek betreft en dat zijn wij. Wij dragen de risico’s als er iets misgaat en dat vindt een opdrachtgever een geruststellende gedachte.”

Volwaardig logistiek partner

Pro-actief met de klant meedenken over de totale logistieke invulling van een project. Daar geeft Transport & Lifting Twenthe de voorkeur aan. Agteresch komt met een praktijkvoorbeeld.

“Voor de aanleg van 5-G netwerken in NL verzorgen wij de projectlogistiek voor 1200 sites; van warehousing en prefabricage van de constructies met eigen medewerkers, tot en met de diensten on site zoals het afstemmen van toegang, transport, kranen en hoogwerkers, verkeersmaatregelen en ontheffingen. Alles in één hand. Daarmee zijn we een volwaardig logistiek partner.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: