Kennisplatform voor Oost Nederland

TTS TransAir is eerste IATA erkende luchtvrachtagent van Overijssel

Geplaatst op 1 juli 2016
TTS TransAir

Als de eerste en enige expediteur in Overijssel is TTS een IATA geregistreerde en erkende luchtvrachtagent geworden. De sterk groeiende logistieke dienstverlener uit Rijssen is onder de vlag van TTS TransAir nu actief geworden in de wereld van luchtvracht. TTS TransAir is een onderdeel van de ATB Group dat vorig jaar nog een Gouden Gazellen Award won voor het snelst groeiende bedrijf van Overijssel.

Ontbrekende tak
“Achter de schermen zijn we al een hele tijd bezig om dit voor elkaar te krijgen”, aldus directeur en eigenaar Edwin Asveld. “Als allround logistiek dienstverlener was luchtvracht nog een ontbrekende tak terwijl we weten dat een aantal goede klanten dit graag bij ons wil onderbrengen. Wij willen ons blijven ontwikkelen en hebben de juiste mensen aangetrokken om dit vorm te gaan geven. TTS TransAir is hiervan het resultaat.”

Rob Roth
Luchtvracht blijkt toch een totaal andere markt te zijn dan het traditionele wegtransport, derhalve heeft TTS besloten om iemand aan te nemen met veel luchtvrachtervaring. Dit is Rob Roth als Director Air Freight geworden. “Rob Roth is een echte luchtvrachtman, hij is jarenlang CEO en eigenaar geweest van Transfairways op Schiphol. Als je iemand niets meer uit hoeft te leggen over luchtvracht dan is hij het wel. Door zijn ervaring konden wij vrij soepel het traject doorlopen om IATA Cargo Agent te worden, ondanks dat dit een lang en kostbaar traject is.” Aldus Jan Dekker, Chief Operating Officer die sterk betrokken is in de opstart van de nieuwe afdeling.  Het grote voordeel van het lidmaatschap bij IATA (International Air Transport Association) is dat TTS TransAir rechtstreeks zaken kan doen met ruim 250 aangesloten luchtvaartmaatschappijen.

IATA
Rob Roth over de behaalde IATA status: “Veel expediteurs noemen zich ook luchtvrachtexpediteur zonder aangesloten te zijn bij IATA. Hierdoor zit er altijd een extra schijf tussen dit soort bedrijven en de uitvoerende luchtvaartmaatschappij. Dat is voor ons geen optie, wij willen het volledige traject zelf in handen hebben zodat wij de gewenste kwaliteit kunnen garanderen. Derhalve hebben we eind vorig jaar besloten om als enige expediteur uit Overijssel ook IATA erkend luchtvrachtagent te worden.”

Hooggespannen
TTS TransAir heeft ervaren luchtvrachtmanagers die gekoppeld worden aan vaste klanten, zodat de klant altijd een vast contactpersoon heeft. Zodoende kent de medewerker de specifieke klanteisen en wensen, dat dit onnodige fouten voorkomt behoeft geen verdere uitleg. Rob Roth: “Ik vind het heerlijk om mijn kennis van de luchtvrachtwereld te kunnen delen en samen met het TransAir team de luchtvrachtafdeling vorm te kunnen geven. Ik ben nu ruim een half jaar actief bij TTS en ik heb het bedrijf leren kennen als een zeer stabiele en innovatieve dienstverlener. De verwachtingen van de nieuwe tak zijn dan ook hooggespannen. Omdat wij in Overijssel de enige IATA aangesloten luchtvrachtagent zijn verwachten we door onze concurrerende tariefstelling een groot marktaandeel te kunnen verwerven.”

Digitalisering
Op de vraag of TTS TransAir zich niet, net als veel concurrenten, op Schiphol wil vestigen antwoord Roth: “Vooralsnog is dat zeker niet noodzakelijk. De klanten weten ons heel goed te vinden in Rijssen en het onderscheidt ons van de massa. Daar houden we van bij TTS. Daarbij heeft de digitalisering van de vracht- en douanedocumenten ervoor gezorgd dat wij niet meer fysiek op Schiphol hoeven te zitten. We werken met een zeer modern luchtvracht managementsysteem dat alles digitaal kan aanleveren bij de afhandelingsagenten van de luchtvaartmaatschappijen. Maar een uitbreiding op Schiphol sluiten we in de toekomst niet uit.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: