Kennisplatform voor Oost Nederland

TransHeroes: specialisten in iedere vorm van transport

Geplaatst op 2 januari 2018
TransHeroes specialisten in iedere vorm van transport

“Groot genoeg om alles aan te kunnen, bescheiden genoeg om u bij naam te kennen.” Die zin vat de werkwijze en visie van TransHeroes het best samen. Het merk TransHeroes is de overkoepelende organisatie, waarin BTA International, TTS Quality Logistics, TTS TransAir, TTS TransOcean en TTS TransUrgent onlangs zijn samengevoegd. Directeur Edwin Asveld aan het woord in het hagelnieuwe kantoor in Rijssen.

“Veel klanten van bijvoorbeeld BTA – dat gespecialiseerd is in transport naar Spanje en Portugal – weten niet dat het bedrijf onderdeel uitmaakt van een organisatie die ook in Oost-Europa feilloos de weg weet, of specialist is in lucht- en zeetransport. En al helemaal niet dat diezelfde organisatie ook nog eens binnen twee uur een busje kan laten verschijnen voor het laden van een spoedzending, waar ook in Europa. En dat terwijl ze die diensten misschien wel nodig hebben. De bedoeling is dat we klanten met de nieuwe naam TransHeroes op onze uitgebreide dienstverlening gaan wijzen.”

Sinds 2010 ondernemer
In 2010 kocht Asveld zich in bij het bedrijf van zijn schoonvader. “Ik had eerder bij verschillende autobedrijven gewerkt, maar besloot in 2005 die wereld achter me te laten. Ik kon bij BTA International komen werken, een bedrijf dat al sinds 1993 bestond. De logistieke sector bleek een hele andere wereld.” Maar wel eentje waarin hij zich meteen thuis voelt.

“Nadat ik in 2010 mede-eigenaar werd, realiseerden we in drie jaar een verdubbeling van de omzet. In 2013 kregen we de gelegenheid om TTS (specialist in transport naar Oost-Europa, op- en overslag en douane, red) over te nemen. Een groter en ook ouder bedrijf, maar wel een goede aanvulling op de dienstverlening van BTA.”

Recente verhuizing naar modern distributiecentrum
Zeer recent verhuisde het bedrijf naar een locatie aan de Heliumstraat 8 in Rijssen, op steenworp afstand van de oude locatie. Ook BTA International heeft haar locatie uit Enschede verruild voor Rijssen. “Het was een bewuste keuze om alles in Rijssen te centreren. We hadden hier ruimte, in Enschede niet. Inmiddels beschikken we hier op het industrieterrein over veel opslagruimte voor onze klanten. Een groot deel daarvan is gecertificeerd voor food en feed. Er liggen duizenden tonnen gist, (karne-)melkpoeder, biologische soja-proteïne en andere voedingssupplementen opgeslagen.”

Een rondje door het bedrijfspand toont aan dat de werknemers erg belangrijk voor hem en het bedrijf zijn. “Als zij goed in hun vel zitten, zorgt dat ervoor dat ze met plezier naar hun werk gaan. De mens staat altijd voorop, óók bij onze klanten. We gaan er prat op dat we onze relaties bij naam kennen.”

Helden van de transport
De TransHeroes bieden een totaalpakket aan, onder verschillende namen. Toen TTS onderdeel werd van de organisatie, was Europa grotendeels gedekt. En onder de vlag van TTS ontstonden de specialisaties in lucht- en later ook zeetransport. En met TTS TransUrgent heeft het bedrijf een hele sterke troef in handen voor kleinere spoedzendingen.

“Ons voordeel is dat we met een moderne strategie opereren in een traditionele markt. We investeren veel in flexibele software en (online) marketing. Al blijft de prijs altijd een belangrijke factor in onze branche. Daar zijn we ons erg goed van bewust. En daarom bedachten we bijvoorbeeld met onze spoedafdeling TTS TransUrgent een uniek concept: we rekenen alleen de kilometers met de lading in de auto. En dat scheelt opdrachtgevers tot wel 40%! Als we ze dan ook nog kunnen garanderen dat ze waar ook in Europa binnen twee uur een busje voor de deur hebben om te laden, dan kan ik alleen maar zeggen dat we daarmee uniek zijn. Dankzij ons grote netwerk én dankzij het vakmanschap, de kennis en het doorzettingsvermogen van mijn medewerkers.”

IATA-gecertificeerd
Asveld heeft echte specialisten in dienst. “Neem Rob Roth van TTS TransAir, die man ademt luchtvracht. Hij heeft jarenlang een eigen luchtvracht bedrijf gehad op Schiphol en kent de weg daar op zijn duimpje. Enkele jaren na de verkoop van zijn bedrijf kwamen wij met hem in contact. Dankzij zijn kennis waren we in staat om in korte tijd de luchtvrachtafdeling op te zetten. Hiervoor moesten we ook lid worden van IATA, hét samenwerkingsorgaan in de luchtvaartbranche. Daar word je niet zomaar lid van, ze hebben hele strenge criteria. Van financiën tot het opleidingsniveau van personeel. Wij hadden het wel binnen een half jaar voor elkaar om aan de voorwaarden te voldoen: dat lukt alleen maar als je over goede mensen beschikt.”

Na de stap naar luchttransport, bleek al snel dat zeevracht een welkome aanvulling zou zijn. “Daarmee is het logistieke pallet rond: wegtransport, distributie, warehousing, douane, luchtvracht, zeevracht en spoedtransport. Inmiddels hebben we een kleinere vestiging in Burg-Haamstede geopend voor de zeevracht. De bedoeling is dat we volgend jaar een grotere vestiging gaan openen in Rotterdam. Er is, zeker ook na de komst van luchtvracht, een hele andere dynamiek in het bedrijf gekomen. Veel internationaler. Collega’s gaan naar Bangkok of naar Ho-Chi-Minh Stad voor netwerkbijeenkomsten. Dat is toch prachtig!”

Plezier belangrijk
Het plezier straalt er vanaf bij de directeur-eigenaar. “Niemand had verwacht dat we zover zouden komen, maar we vinden het geweldig. Mijn schoonvader ook. Hij is nog steeds mede-aandeelhouder van BTA en apetrots.” Ambitie is er nog genoeg. Het bedrijf heeft diverse nominaties voor de FD Gazellen op zak, en maakte een flinke omzetgroei door. In 2010 was die nog 3 miljoen euro, in 2017 stevent Asveld op 17 miljoen af. “En in 2020 wil ik de 20 miljoen halen”, besluit hij strijdvaardig en ambitieus.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: