Kennisplatform voor Oost Nederland

Twente en de ESF Award 2020

Geplaatst op 12 november 2020
ESF Award

Samenwerking van Twents Fonds voor Vakmanschap en Leerwerkloket Twente in de finale ESF Award 2020.

Vandaag stonden Twents Fonds voor Vakmanschap (TFvV) en Leerwerkloket Twente (LWLT) in de finale van de ESF Award 2020. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan het meest succesvolle project dat bijdraagt aan werkgelegenheid en het stimuleren van economische en sociale samenhang. Met het hoogst aantal stemmen (990 om precies te zijn) tijdens de voorrondes stond dit samenwerkingsverband in Twente in de finale. De vakjury van ESF heeft de winnaar, gemeente Utrecht, vanmiddag bepaald tijdens een livestream event vanuit Den Haag. Carsten Herstel, Directeur-Generaal Sociale Zekerheid en Integratie reikte de prijs uit.

De winst zit in de mensen

In een twee minuten durende online pitch, vertelde Jenny Holtrop, manager Leerwerkloket Twente, hoe een Leven Lang Ontwikkelen in Twente wordt gestimuleerd. Natuurlijk wilden we graag winnen vandaag! Het voelt ook niet als verliezen. Want de winst is eigenlijk al behaald. De winst voor het individu die nu kan leren en investeren in zichzelf en de toekomst dankzij de scholingscheque van TFvV. Die door de gesprekken met de loopbaanadviseur van LWLT, een goede passende keuze heeft kunnen maken voor scholing en daarmee passend arbeidsmarktperspectief. De winst voor gezinnen in Twente, waar ouders scholing volgen en daarmee aan hun kinderen laten zien dat dat energie geeft en een ander perspectief op de toekomst biedt. Werkgevers kunnen zich aansluiten door een lidmaatschap aan te gaan: IKBINDRschap. Daarmee zorgen ze ervoor dat zoveel mogelijk werknemers in Twente zich snel en goed kunnen om-, her- of bijscholen. Mensen die mee kunnen bewegen met de techniek van nu. Werkgevers trekken hierin op met overheid, onderzoeks – en ontwikkelfondsen en opleiders.

Samenwerken voor de scholing van vakmensen

Investeren in vakmanschap is belangrijk om mensen én de Twentse economie vitaal te houden. Met de prikkelende publiekscampagne IKBINDR die hiervoor is opgestart, worden mensen gestimuleerd te investeren in zichzelf en hun toekomst. Online kan met één druk op de knop een aanvraag worden ingediend voor een scholingscheque. Een loopbaanadviseur van LWLT voert vervolgens een loopbaanadviesgesprek waarin de gewenste scholing wordt besproken en getoetst aan arbeidsmarktperspectief en subsidieregels. De loopbaanadviseur kan testen inzetten om zelfinzicht, competenties en interesses helder te krijgen.

Over ESF

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) maakt het voor Twente mede mogelijk dat TFvV en LWLT samen kunnen werken aan een betere aansluiting tussen vraag en aanbod op de Twentse arbeidsmarkt. Met behulp van ESF wordt gewerkt aan duurzame inzetbaarheid, modern en passend vakmanschap op mbo-niveau, het aanjagen van een leven lang ontwikkelen en het stimuleren van intersectorale mobiliteit en samenwerking.

Meer informatie en inspirerende voorbeelden van deelnemers die al gebruik maakten van de scholingscheque lees je op de website: www.ikbindr.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: