Kennisplatform voor Oost Nederland

Verhalen over Armando bij Rijksmuseum Twenthe

Geplaatst op 13 april 2023
Verhalen over Armando bij Rijksmuseum Twenthe

Cherry Duyns, schrijver en levensvriend van Armando, gaat op zondag 16 april in Rijksmuseum Twenthe in gesprek over zijn recent verschenen boek ‘Ik bel je wel als ik dood ben’ Gesprekken met Armando. 

Cherry Duyns is schrijver, film- en theatermaker en was meer dan een halve eeuw bevriend met Armando. Aan het einde van Armando’s leven heeft hij gedurende zeven jaar 21 gesprekken met hem gevoerd, de laatste ontmoeting vond in de lente van 2018 plaats, in het jaar dat Armando is overleden. Zijn boek bevat de gesprekken waarin hun beider verhaal is opgenomen.

Het boek: ‘Ik bel je wel als ik dood ben’ Gesprekken met Armando

In het boek praten Duyns en Armando als vrienden: zonder voorbehoud in vol vertrouwen. Duyns is in de gesprekken op zoek naar Armando’s geschiedenis, zijn jeugd, de oorlog, en wat hem is overkomen. En naar Armando als beginnend kunstenaar, overtuigd van de opdracht die hij zichzelf had gegeven. Op 16 april gaat Duyns in gesprek met schrijver John Heymans over de totstandkoming van het boek en de bijzondere vriendschap tussen hem en Armando.

Tentoonstelling Armando – Gestalten

Het tweegesprek wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling Armando – Gestalten die t/m 20 augustus 2023 bij Rijksmuseum Twente te zien is. Dit is de eerste tentoonstelling die is gewijd aan de levensgrote, bronzen sculpturen van Armando.

Datum, tijdstip en plaats

Het gesprek vindt plaats op zondag 16 april in de Gobelinzaal. De zaal is open om 14.15 uur en het programma start om 14.30 uur. Een ticket voor de lezing kost €7,50 en is verkrijgbaar via de site van Rijksmuseum Twenthe. Naast een ticket voor de lezing is een geldig entreebewijs voor het museum nodig. Het boek van Cherry Duyns is te koop in de museumwinkel en na afloop van het gesprek is er de mogelijkheid om het boek te laten signeren.

Foto: Keke Keukelaar

      

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: