Kennisplatform voor Oost Nederland

Verrassende ontmoetingen in Museum No Hero in Delden

Geplaatst op 28 augustus 2020

Met ingang van 13 september a.s. biedt Museum No Hero, drie nieuwe bijzondere tentoonstellingen met elk een inspirerend thema: “Damien Hirst, George Michael &Friends”, “Surprise!” en “Twentse Helden”. De exposities lopen  van 13 september t/m 28 februari 2021.

Van de eerste tentoonstelling, “Damien Hirst, George Michael & Friends” is een wereldprimeur. Museum No Hero toont werken uit de nalatenschap, van de verzameling van George Michael. In 2019 konden door de No Hero Foundation fascinerende werken uit de collectie van popidool en kunstverzamelaar George Michael (1963 – 2016) worden aangekocht.
Veel opvallende werk. Helemaal in stijl van het soms bizarre leven van George Michael.

De tweede tentoonstelling, ‘Surprise!’ brengt werken van de No Hero Foundation en het Rijksmuseum Twenthe op een verrassende manier samen. In vier thema’s  vertellen werken uit verschillende eeuwen en van verschillende continenten een verhaal.

De derde tentoonstelling, ‘Twentse Helden’. In deze tentoonstelling wordt aandacht besteed aan werk van kunstenaars met een bijzondere relatie tot Twente. Ook voor deze  tentoonstelling zijn door Rijksmuseum Twenthe  prachtige werken in bruikleen gegeven.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: