Kennisplatform voor Oost Nederland

Vier de zomer op een middeleeuws kasteel

Geplaatst op 5 juli 2023
Vier de zomer op een middeleeuws kasteel

Tijdens de zomervakantie staan de poorten van kasteel Ammersoyen extra vaak open voor bezoekers. De middeleeuwse waterburcht is in de vakantie van dinsdag t/m zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Daarnaast zijn er leuke activiteiten voor het hele gezin!

Kasteel Ammersoyen is op eigen gelegenheid te bezichtigen. Voor kinderen is er van alles te beleven. Ze zullen zich vergapen aan de schatkisten, plonsplees en de vele spannende luikjes en trappen. Op de museumzolder zijn allerlei leuke doe-activiteiten en in de wapenkamer kunnen bezoekers onderdelen van een harnas uitproberen.

Speuren & Spelen

De Speuren & Spelen tocht is een leuke manier om spelenderwijs van alles over het kasteel te ontdekken met het hele gezin. Ga op pad in het kasteel, ontdek de antwoorden op de vragen, doe de opdrachten en kraak de code waarmee je de schatkist kunt openen! Daarna ga je buiten verder met leuke speelopdrachten op het kasteelterrein.

Terras en winkel

Het bezoek kan afgesloten worden met een kijkje in de kasteelwinkel of een drankje en hapje op het terras van het Koetshuis op de voorburcht van het kasteel. Speciaal voor de zomervakantie is horecagelegenheid het Koetshuis ook op dinsdag geopend.

Locatie: kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, Ammerzoden.

Datum: 8 juli t/m 27 augustus, dinsdag t/m zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Entree: volwassenen €13,50, kinderen €5,00, donateurs GLK en museumkaarthouders gratis op vertoon van geldige pas.

Reserveren: wordt aanbevolen via www.glk.nl/ammersoyen.

Website link Het Koetshuis: www.koetshuis-kasteel-ammersoyen.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: