Kennisplatform voor Oost Nederland

Overijssel telt tien snelle groeiers

Geplaatst op 3 juni 2021
Vijfde Top 250 Groeibedrijven: Noord-Holland aan kop

Er staan tien bedrijven uit Overijssel in de 5e Top 250 Groeibedrijven, een initiatief van Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) en nlgroeit. Deze Nederlandse bedrijven zijn, ondanks de coronacrisis, in staat gebleken fors door te groeien. Veel groeibedrijven profiteren juist van versnelde veranderingen in klantwensen en op het gebied van digitalisering, omdat ze voor de pandemie al vernieuwende verdienmodellen hanteerden.

Uit de Top 250 Groeibedrijven, die dit jaar voor de vijfde keer is opgesteld, blijkt dat de meeste snelgroeiende bedrijven zich bevinden in sectoren op het snijvlak van digitalisering, dienstverlening en nieuwe media. Noord-Holland voert met 90 bedrijven de lijst aan met de meeste bedrijven uit de Top 250, gevolgd door de provincies Noord-Brabant (51) en Zuid-Holland (42). Van alle Top 250 Groeibedrijven kent slechts 5% een vrouwelijke ondernemer, een verdere daling ten opzichte van de vorige editie.

Verbeteren én versnellen

ECE heeft onderzocht waarom bedrijven in de Top 250 Groeibedrijven terecht komen. Justin Jansen, hoogleraar ondernemerschap en academisch directeur van ECE: “De bedrijven zijn vooruitstrevend in het ontwikkelen van nieuwe oplossingen, maar zijn ook in staat om de snelle groei van de organisatie in goede banen te leiden. Dat doen zij door continue te willen verbeteren, te versnellen en de organisatie aan te passen aan toekomstige uitdagingen.”

Snelst groeiende bedrijf van Nederland

In het najaar presenteren ECE en nlgroeit de Top 10. Dan wordt ook bekend welk bedrijf zich de snelste groeier van Nederland mag noemen en de Gouden Groeier Award verovert. Takeaway.com was dat vorig jaar. De maaltijdbezorger creëerde 4703 nieuwe banen (in FTE) en groeide dus het snelst. De 250 bedrijven uit de vorige editie waren samen met meer dan 30.000 FTE gegroeid.

Groeivermogen

Nlgroeit, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, KVK, NLevator en NL2025, is een meerjarenprogramma dat tot doel heeft het groeivermogen in het midden- en kleinbedrijf te vergroten.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: