Kennisplatform voor Oost Nederland

Villa Mondriaan organiseert Mondriaanfietstocht

Geplaatst op 7 september 2023
Villa Mondriaan organiseert Mondriaanfietstocht

Op 22 september 2023 organiseert Villa Mondriaan wegens succes van het voorgaande jaar opnieuw de Mondriaan Fietstocht. Deze zal plaatsvinden onder leiding van medeoprichter en kunstenaar Vic Hulshof. Deelnemers passeren plekken in de omgeving van Winterswijk, die Piet Mondriaan hoogstwaarschijnlijk als inspiratie nam voor zijn schilderijen. Langs de fietsroute zijn 15 schilderijlijsten geplaatst, waarmee deelnemers het huidige landschap kunnen vergelijken met de schilderijen van Mondriaan.

Het landschap van Winterswijk is hét landschap van Piet Mondriaan. Het coulisselandschap, de monumentale boerderijen en het buitengebied van het dorp komen allemaal aan bod tijdens de route. Toen Mondriaan in Winterswijk verbleef, heeft hij zelf vaak de fiets gepakt om de schilderachtige vergezichten op papier te zetten.

Wilt u ook samen in de fietssporen van Mondriaan treden? De fietstocht zal om 13:30 van start gaan bij het museum en rond 15:30 eindigen. Na afloop is er een gezamenlijke afsluiting inclusief een drankje. Meer informatie vindt u op villamondriaan.nl. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@villamondriaan.nl of telefonisch op 0543-515400.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: