Kennisplatform voor Oost Nederland

Wat doen bedrijven in Oost-Nederland met Europees geld?

Geplaatst op 3 mei 2016
Europa om de Hoek Kijkdagen - General Adhesive Tissue Tape

Wilt u  weten hoe het Thermoplastisch Composites Research Center (TPRC) in Deventer lichtgewicht materialen voor de vliegtuigindustrie ontwikkeld, of waaraan start-ups in life science werken op de Novio Tech campus in Nijmegen? Kom dan naar de ‘Europa om de Hoek Kijkdagen’ op 13 en 14 mei 2016.

In Oost- Nederland ontvangen veel  innovatieve  projecten een financiële bijdrage uit Europese fondsen. Tijdens de Europa om de Hoek Kijkdagen op 13 en 14 mei a.s. kunt u bij een aantal van deze projecten bezoeken en zelf zien waaraan het Europese geld wordt besteed!

Het programma in Overijssel:
TPRC in Enschede maakt onder andere lichtgewicht materialen (thermoplastische composieten) voor toepassing in de vliegtuig- en automotive industrie. De Kijkdagen bieden een uniek kijkje in dit  onderzoekscentrum dat normaal voor publiek gesloten is. In Nijverdal  opent het  Platform  het for Innovation Excellence  (OICAM) haar deuren.  Bij OICAM worden innovaties van universiteiten en ondernemers getest en nieuwe materialen ontwikkeld. Er zijn laboratoriumvoorzieningen en er is apparatuur voor proeffabricage. Zo word op dit moment gewerkt aan een sensor in een koematras die klauwproblemen bij koeien moet voorkomen.

Het programma in Gelderland:
In het gebouw van Heinz Nederland in Nijmegen kunt u een kijkje nemen in de innovatieve keuken en presentaties van verschillende  projecten op het terrein van voeding en gezondheid  bezoeken. Bij de Novio Tech Campus presenteren bedrijven hun innovaties op het gebied van gezondheid zoals  geneesmiddelen tegen kanker of malaria of  innovaties met betrekking tot medische hulpmiddelen voor bijv. incontinentie of slijtage aan het kniegewricht.

Bij de Nijmeegse Radboud Universiteit presenteren medewerkers 14 onderzoeksprojecten en laboratoria. Geïnteresseerden kunnen meer te wekten komen over  bijv. het Ultragas-project.  Hierbij worden sensoren ontwikkeld die bruikbaar  bij de opslag van gewassen en in de medische diagnostiek.  Of over “Hipersense” een mobiel datacentrum dat zelfs in de meest onherbergzame gebieden zijn eigen duurzame energie opwekt.

Meer projecten bij u in de buurt
De Kijkdagen zijn verspreid door heel Nederland en geschikt voor jong en oud. Toegang is – tenzij anders vermeld – overal gratis. Soms is aanmelding nodig, kijk  voor alle projecten  bij u in de buurt en voor meer informatie over de Kijkdagen op de website.

Organisatie Kijkdagen
De Europese Commissie, het Rijk en de provincies vinden het belangrijk om te laten zien welke projecten er Europese subsidie ontvangen en wat er met deze bijdrage gebeurt. Daarom organiseert het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ieder jaar samen met andere Europese programma’s de ‘Europa om de hoek Kijkdagen’, dit jaar op 13 en 14 mei 2016.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: