Kennisplatform voor Oost Nederland

Wessels Bouwgroep versterkt haar positie in de bouw met de overname van Rosmalen Groep

Geplaatst op 29 oktober 2020
Wessels Bouwgroep versterkt haar positie in de bouw met de overname van Rosmalen Groep

Wessels Bouwgroep uit Lichtenvoorde heeft op 15 oktober Rosmalen Groep uit Wijchen overgenomen. De overname past binnen Wessels Bouwgroep’s strategische doelstelling om haar positie als toonaangevende partner in de bouw verder te ontwikkelen.

Wessels Bouwgroep is een specialistisch aannemersbedrijf dat zich vooral toelegt op het (af)bouwen van de buitenschil. Met kennis, organisatie en vakmanschap op het gebied van gevel- en daktechniek investeert zij in duurzame samenwerking met haar opdrachtgevers. Met de toevoeging van Rosmalen Groep vergoot Wessels Bouwgroep haar kennis op het gebied van aanleg en onderhoud van vlakke daken aanzienlijk.

“Door deze overname zijn we nog meer in staat onze klanten te ondersteunen op het gebied van dakgerelateerde werkzaamheden en vraagstukken. Hiermee kunnen we onze positie als all-round partner voor alle werkzaamheden rondom de buitenschil verder versterken”, vertelt Erwin Wessels, algemeen directeur en mede-eigenaar van Wessels Bouwgroep.

Rosmalen Groep is zeer complementair aan Wessels Bouwgroep:

  • Rosmalen Groep brengt expertise en netwerk op het gebied van vlakke daken. Het is een sterk merk en zal door toevoeging van de expertise van Wessels Bouwgroep op het gebied van hellende daken haar positie in de markt verder uitbouwen.
  • Rosmalen Groep is zeer actief binnen woningbouwcorporaties, zorginstellingen en het rijksvastgoedbedrijf. Deze klanten zullen nu nog beter en breder bediend worden door toevoeging van de kennis en kunde van Wessels Bouwgroep.
  • Installatiebedrijf Rosmalen B.V. voert een breed scala aan aanvullende werkzaamheden op het gebied van W-techniek, waaronder legionella preventie, riolering, sanitair en W-werkzaamheden

Rosmalen Groep zal als zelfstandig bedrijfsonderdeel voortbestaan binnen Wessels Bouwgroep. Waarbij, ondanks nauwe samenwerking met de onderdelen uit Wessels Bouwgroep, de zelfstandigheid en het ondernemerschap centraal blijft staan. Joost Rosmalen blijft aan in zijn rol als algemeen directeur van Rosmalen Groep en zal toetreden tot het management team van Wessels Bouwgroep. De structuur van Rosmalen Groep blijft ook onveranderd. Haar drie dochtermaatschappijen Fewiro B.V. uit Wijchen, Installatiebedrijf Rosmalen B.V. en Rosmalen Dakbedekkingen B.V. blijven in hun huidige vorm gehandhaafd. Tevens zal ze haar rol als lid en mede-aandeelhouder in de Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA) voortzetten.

“Ik ben erg enthousiast over de kansen en mogelijkheden die deze overname biedt voor onze klanten en werknemers”, zegt Joost Rosmalen, algemeen directeur van de Rosmalen Groep. “De chemie met Wessels Bouwgroep en haar mensen is erg goed. Dit waren voor ons erg belangrijke overwegingen bij de keuze over waar we ons mooie familiebedrijf zouden onderbrengen.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: