Kennisplatform voor Oost Nederland

Wessels Bouwgroep versterkt positie in de bouw met overname Winans uit Blokzijl

Geplaatst op 15 maart 2023
Wessels Bouwgroep versterkt positie in de bouw met overname Winans uit Blokzijl

Wessels Bouwgroep uit Lichtenvoorde heeft de overname van Winans uit Blokzijl bekendgemaakt. De overname past binnen de strategische doelstelling van Wessels Bouwgroep om haar positie als toonaangevende partner in de bouw verder te ontwikkelen.

Winans zal als zelfstandig bedrijfsonderdeel voortbestaan binnen Wessels Bouwgroep. Waarbij, ondanks nauwe samenwerking met de onderdelen uit Wessels Bouwgroep, de zelfstandigheid, het familiale karakter en het ondernemerschap centraal blijven staan.

Wessels Bouwgroep is een specialistisch aannemersbedrijf dat zich vooral toelegt op het (af)bouwen van de buitenschil voor nieuwbouw en renovatie. Met kennis, organisatie en vakmanschap op het gebied van gevel- en daktechniek investeert ze in duurzame samenwerking met haar opdrachtgevers. In 2020 heeft het Wijchense familiebedrijf Rosmalen Groep zich aangesloten bij Wessels Bouwgroep en heeft als zelfstandig opererend familiebedrijf onder de vleugels van Wessels Bouwgroep de organisatie verder ontwikkeld. Met de toevoeging van Winans vergroot Wessels Bouwgroep haar positie en kennis op het gebied van aanleg en onderhoud van vlakke daken aanzienlijk.

“Door deze overname zijn we nog meer in staat onze klanten te ondersteunen op het gebied van dakgerelateerde werkzaamheden en vraagstukken. Hiermee kunnen we onze positie als all-round partner voor alle werkzaamheden rondom de buitenschil verder versterken”, vertelt Erwin Wessels, algemeen directeur en mede-eigenaar van Wessels Bouwgroep.

Harjo Wind, die aanblijft als Algemeen Directeur van Winans, zegt: “Ik ben erg enthousiast over de kansen en mogelijkheden die deze overname biedt voor onze klanten en werknemers. De chemie met Wessels Bouwgroep en haar mensen is erg goed. Dit waren voor ons erg belangrijke overwegingen bij de keuze over waar we ons mooie familiebedrijf zouden onderbrengen.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: