Kennisplatform voor Oost Nederland

WOEST Impuls: inspiratieavond voor onderwijsprofessionals over art-based learning

Geplaatst op 20 maart 2023
WOEST Impuls: inspiratieavond voor onderwijsprofessionals over art-based learning

Mensen die werken in het onderwijs of de cultuureducatie worden uitgenodigd voor WOEST Impuls!, een avond over onderwijsinnovatie op 25 mei in Zwolle. In een aanstekelijke mix van sprekers, workshops, muziek en theater worden zij gevoed met nieuwe ideeën en visies over onderwijs; met opdrachten en eyeopeners. Enkele van de sprekers zijn Luk Dewulf, Jolien Dopmeijer en Jan Blake. Een avond over talentontwikkeling, zelfregie, onderwijs als podiumkunst en meer! De avond is gratis toegankelijk, aanmelden is noodzakelijk: www.festivalwoest.nl.  WOEST Impuls is een initiatief van Stadkamer, in nauwe samenwerking met Festivalplatform Zwolle Unlimited.

WOEST Impuls! is het volwassenenprogramma van cultuureducatiefestival WOEST. Dit is het grootste cultuureducatiefestival van Nederland en fungeert als een onderwijslaboratorium voor vernieuwende vormen van onderwijs. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs worden tijdens WOEST geprikkeld met art-based learning; onderwijs op basis van kunst en beweging. Het volwassenenprogramma op donderdagavond 25 mei richt zich op docenten en andere onderwijsprofessionals die kennis willen nemen van, en geïnspireerd willen worden door, nieuwe vormen van onderwijs. Ook personen die niet in het onderwijs werken, maar wel affiniteit of verbinding met het onderwijs hebben, zijn welkom.

Nieuwe vaardigheden voor het onderwijs 

WOEST en WOEST Impuls zijn een initiatief van Stadkamer, in nauwe samenwerking met Festivalplatform Zwolle Unlimited. De initiatiefnemers geloven dat kunst en cultuur bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling en veerkracht van jongeren én van degenen die hen begeleiden. Deelnemers aan WOEST Impuls! gaan vol inspiratie en nieuwe ideeën over art-based learning naar huis, klaar om de nieuwe inzichten te gebruiken om zich verder te ontplooien als onderwijsprofessional en jongeren te ondersteunen op hun ontwikkelingsweg. 

Gratis entree – eventueel buffet vooraf 

WOEST Impuls is gratis toegankelijk. Een ticket reserveren is wel noodzakelijk. De ticketlink wordt binnenkort actief. Deelnemers kunnen voorafgaand aan het onderwijsfestival samen met vakgenoten genieten van een heerlijk buffet en inspirerend gezelschap. Het eten is tegen betaling en kan tijdens het aanmelden aangevinkt worden. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: