Kennisplatform voor Oost Nederland

WTC Twente haalt meer dan 20 ambassades naar Hengelo

Geplaatst op 5 oktober 2016
WTC, International Business Forum

Internationaal ondernemen begint in eigen land. Bedrijven die internationaal actief zijn hebben nu de kans om op één dag meer dan 20 ambassades te ontmoeten tijdens het International Business Forum. Het IBF is bedoeld voor zowel ervaren exporteurs als starters op de buitenlandse markt en biedt internationale handelsmogelijkheden. Vraag en aanbod komen bij elkaar. Het matchmaking evenement vindt plaats op 27 oktober 2016 in het World Trade Center Twente in Hengelo.

Internationaal matchmaking systeem
Door het matchmaking systeem krijgen ondernemers  inzicht in hun handelsmogelijkheden over de grens. Hierbij kunnen zij één op één in direct contact komen met ambassades uit landen wereldwijd. Na registratie ontvangen deelnemers hun persoonlijke afsprakenschema. De matches worden door NBI International samengesteld in opdracht van WTC Twente.

Landen
Vertegenwoordigers van de volgende ambassades zullen aanwezig zijn: Afghanistan, Albanië, Argentinië, Botswana, Chili, Denemarken, Duitsland, Hongkong, Letland, Kroatië, Namibië, Nigeria, Rusland, Slowakije, Taiwan, Tsjechië, Uganda, Venezuela, Vietnam, Zimbabwe en Zuid-Korea.

Individueel advies over internationaal zakendoen
Naast de gesprekken met de ambassades kunnen de bedrijven individuele advies vragen aan de WTC-kennispartners. Nysingh is aanwezig om te adviseren over intellectueel eigendom, internationaal contracteren en fusies/overnames. De Rabobank biedt advies over valuta-strategieën en (meer) grip op handelsrisico’s door middel van documentair betalingsverkeer. Wil het bedrijf meer weten over internet marketing strategie, dan kan afgesproken worden met Ionmoon. Uiteraard zijn ook de coaches van Starters International Business aanwezig voor bedrijven die de eerste stappen over de grens willen maken.

Inschrijven
Het totale programma is te vinden op de website. Op deze site is tevens inschrijving mogelijk.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: