Kennisplatform voor Oost Nederland

XL Businesspark Twente in Almelo verwelkomt E. van Wijk forwarding

Geplaatst op 3 december 2020
Heylen warehouses

Op XL Businesspark Twente is de bouw van de gloednieuwe Waterside Campus van start gegaan. De investeerder Heylen Group ontwikkelt hiermee een nieuwe campus met kleinere units naast de reeds in aanbouw zijnde omvangrijke T-Port logistic Campus. De bedrijven van E. van Wijk Forwarding zullen zich hier naar verwachting eind 2021 huisvesten in een spiksplinternieuw pand tussen het Twentekanaal en de A35.

Een internationale speler met lokale ambitie

Het familiebedrijf E. van Wijk Group is opgericht in 1948 en is uitgegroeid tot een grote speler op de Europese markt. Met zo’n 750 medewerkers en vestigingen in Nederland, Roemenië, Oekraïne en Polen, in totaal zo’n 40.000m² aan warehouse ruimte en een wagenpark van 335 vrachtwagens verzorgen ze de logistieke behoeften van internationale klanten. Het bedrijf is o.a. actief in het transport en opslag van farmaceutische, chemische, bouw en automotive producten.

Alle bedrijven onder één dak

Gezien de groei van haar activiteiten verhuist E. van Wijk Group haar forwarding divisie van Wierden naar een ultramoderne logistieke unit van ca. 4.000m² met 1.000m² kantoorruimte op het XL Businesspark Twente te Almelo om van daaruit de Europese activiteiten voor hun klanten verder uit te breiden. Het betreft de bedrijven Twentepoort Logistiek, Twentrex, Cargorilla Logstics, Himex Logistics en TwenPack. Er zullen zo’n 50 mensen tewerkgesteld worden op deze locatie. Met deze nieuwe standplaats worden alle bv’s van de forwarding divisie werkzaam onder één dak.

Logitieke hotspot aan de A35

“Naast de binnenvaart containerterminal CTT aan het Twentekanaal biedt deze locatie ook een goede snelweg- en spoorverbinding. De strategische ligging en uitstekende ontsluitingen van het businesspark maken dit de perfecte locatie voor het bedienen van zowel nationale als internationale klanten voor de (Oost-)Europese markt. E. van Wijk Forwarding ervaart ondanks de Corona crisis een groei in behoefte naar logistieke totaaloplossingen. Te denken valt aan een consolidatie hub voor export naar Oost-Europese markten alsmede een cross-dock operatie voor distributie in West-Europa. Deze nieuwe locatie geeft E. van Wijk Forwarding de mogelijkheid om zowel fysieke als digitale innovaties verder te ontwikkelen”, zegt Gerwin Teunis, Commercieel Manager E. van Wijk Forwarding.

Bijschrift hoofdfoto: v.l.n.r.: Bob Loohuis (Business Development Manager Heylen Group), Ewout van Wijk (CEO E. van Wijk), Wim Heylen (CEO Heylen Group)

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: