Kennisplatform voor Oost Nederland

Familiebedrijf Kisjes breidt uit: ‘Niks zo gek of wij transporteren het’

Geplaatst op 27 december 2022
Familiebedrijf Kisjes breidt uit: 'Niks zo gek of wij transporteren het'

Kisjes Transport uit Apeldoorn is een gevestigde naam in Oost-Nederland op gebied van groot transport, hijswerkzaamheden, op- en overslag en containerverhuur. Met de overname in 2020 van Vels Transport in Oostzaan, heeft het ruim honderd jaar oude familiebedrijf zijn dienstenpakket verder uitgebreid. Met name gericht op transport van grote materialen naar het centrum van Amsterdam.

Een verbouwing van een grachtenpand in Amsterdam. Allerlei materialen en machines moeten door en naar het hartje van de stad vervoerd worden. Dat transport is gebonden aan veel regels en richtlijnen. Kisjes Transport is specialist op dat vlak. De vestiging van Vels Transport in Oostzaan, aan de rand van Amsterdam, is een belangrijke toevoeging met het oog daarop. “Wij kunnen de meest uitzonderlijke materialen de stad in vervoeren”, vertelt directeur Gerbrand Oterdoom van Kisjes en Vels. “Ook bedrijven uit Oost-Nederland zijn wij hier enorm mee van dienst.”

Oterdoom is sinds 2019 directeur/eigenaar van Kisjes. De eerste niet-Kisjes die bij het Apeldoornse familiebedrijf aan het roer staat. “Maar dat verandert niets aan de uitstraling en mentaliteit van ons bedrijf”, benadrukt Oterdoom. “Kisjes heeft een meer dan uitstekende naam in Oost-Nederland. We zijn flexibel, betrouwbaar, we kennen onze klant. Datzelfde geldt voor Vels in de regio Amsterdam. Wat goed is moet je niet veranderen, dus we houden beide bedrijfsnamen in ere. Maar qua bedrijfsuitstraling wordt het wel steeds meer een eenheid.”

Hub

Vanuit de vestiging van Vels wordt de binnenstad van Amsterdam bediend. De vestiging dient tevens als hub-locatie. Materialen worden daar opgeslagen en kunnen van daaruit op ieder gewenst moment naar de binnenstad vervoerd worden.

“Vaak bouwgerelateerd”, vertelt Oterdoom. “Eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken of wij transporteren het. Ook hebben we speciale machines en kranen die geschikt zijn voor beperkte ruimtes, zoals rond de grachten en in smalle straten. Dat moet aan allerlei regels en vergunningen voldoen. En het vraagt veel vakmanschap en kennis van onze chauffeurs. Het zijn echt klussen waar onze mensen gespecialiseerd in zijn.”

Elektrisch

Kisjes houdt alle ontwikkelingen en richtlijnen met betrekking tot vervoer in de binnenstad vanzelfsprekend nauwlettend in de gaten. Zo mogelijk anticipeert het bedrijf al in een vroeg stadium op veranderingen, zegt Oterdoom. “De gemeente Amsterdam is daar eigenlijk constant mee bezig. In 2021 zijn richtlijnen weer verder aangescherpt. Wat mag wel en niet de stad in, en op welke momenten? Daar moeten wij constant op inspelen. Wij weten nu al dat in 2025 alleen nog maar elektrische voertuigen mogen rijden in een groot deel van het centrum. Daar zijn wij ons nu al op aan het voorbereiden, onder andere met de ingebruikname van een volledig elektrische kraanwagen in 2023!”

Pendeldienst

Veel bedrijven uit Oost-Nederland zijn werkzaam in de Randstad en Amsterdam. Voor hen is deze mogelijkheid van transport en opslag heel interessant. En Kisjes doet er nog een schepje dienstverlening bovenop, vertelt Gerbrand Oterdoom. “We verzorgen ook een pendeldienst vanuit Oost-Nederland naar Oostzaan. We halen materialen bij bedrijven op en verzorgen het volledige transport naar Amsterdam. Dat doen we met een team van in totaal 45 mensen en 35 auto’s, van standaard transportwagens tot kraanwagens en heel specialistische voertuigen voor krappe ruimtes.”

Flexibiliteit

Ander speerpunt van Vels is flexibiliteit. De klant die ’s ochtends belt, kan vaak dezelfde dag nog worden geholpen. “Bij ons begint de planning iedere dag opnieuw”, vertelt Oterdoom. “We weten ’s ochtends nog niet wat er allemaal gaat gebeuren die dag. Daardoor kunnen we veel ad hoc-werk aan. Zeker in deze tijd van personeelstekort doen we er alles aan de klant zo snel mogelijk van dienst te zijn. Flexibel schakelen, daar strijden we iedere dag voor.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: