Kennisplatform voor Oost Nederland

Yalp winnaar WTC Export Award Oost-Nederland 2016

Geplaatst op 31 oktober 2016
Yalp winnaar WTC Export Award 2016

Yalp uit Goor is winnaar geworden van de World Trade Center Export Award Oost-Nederland 2016. De leverancier van sport- en speeltoestellen over de hele wereld kreeg tijdens een spannende finale in het Hengelose poppodium Metropool de voorkeur van de jury boven de twee andere genomineerden uit Enschede: Esschert Design en Xsens. De aanmoedigingsprijs ging naar Nochey uit Deventer.

Vreugdesprong
Juryvoorzitter Louise van Weerden licht de keuze jury als volgt toe: “Yalp combineert innovatie en Dutch design. Dat leidt tot exportgroei. De producten zijn breed toepasbaar in verschillende sectoren en lossen maatschappelijke problemen op.” Directeur Ben Admiraal: “Ik ben supertrots op deze export award, dat was wel te zien aan mijn vreugdesprong. In vier jaar tijd hebben we veel bereikt in de export, maar we zijn er zeker nog niet. Deze prijs zie ik dan ook als een mooie waardering en aanmoediging om vastberaden onze internationale koers te vervolgen”.

Marktscan
Van een longlist van twintig bedrijven waren er na de shortlist van zes bedrijven drie overgebleven die zich tijdens de finale aan de jury mochten presenteren. Behalve Yalp waren dat de Enschedese bedrijven Esschert Design, specialist in het ontwikkelen van collecties gerelateerd aan tuinieren en natuur, en Xsens, de leading innovator in 3D motion tracking technologie en producten. Alle drie genomineerden ontvingen een lidmaatschap van de WTC Twente Business Club. Hierbij zijn inmiddels 170 bedrijven aangesloten. Yalp won naast de speciaal voor deze verkiezing ontworpen ‘award’ tevens een marktscan in een land naar keuze, aangeboden door Saxion en WTC Twente.

De prijs werd uitgereikt door Geert Braaksma, voorzitter van de Twente Board. Hij benadrukte het belang van internationalisering voor de Twentse regio en onderstreepte daarbij het belang van organisaties als het World Trade Center Twente bij de ondersteuning, zoals zichtbaar was bij het International Business Forum en de economische missies die worden georganiseerd met de steun van de Provincie Overijssel.

Starters International Business Award
Voor het derde jaar op rij werd ook de Starters International Business Award uitgereikt. Deze WTC aanmoedigingsprijs ging naar het bedrijf Nochey uit Deventer. Het ideaal van directeur Frank Kampsteeg is voedsel te produceren zonder chemische toevoegingen dat naast heel gezond ook lekker moet zijn. Nochey ontvangt ondersteuning van het WTC Twente bij de verdere internationalisatie in de vorm van een coachingstraject internationaal ondernemen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: