Kennisplatform voor Oost Nederland

Yes Tech careers: Toekomstgericht ontwikkelen met vast arbeidscontract

Geplaatst op 15 november 2021
Yes Tech careers: Toekomstgericht ontwikkelen met vast arbeidscontract

Zo snel mogelijk een werkzoekende plaatsen bij een opdrachtgever en hup naar de volgende. Nee, zo steekt het nog jonge bureau yes tech careers niet in elkaar. Het bureau met vestigingen in Borne en Assen steekt liever tijd en energie in een kwalitatief goede match en het ontwikkelen van toekomstige collega’s via een eigen ontwikkelprogramma, dat Hogeschool Saxion exclusief aan yes tech careers biedt als erkende leergang. Bijzonder is ook dat de techprofessionals gelijk een vast arbeidscontract krijgen bij yes tech careers.

De combinatie van het aanbieden van een ontwikkelprogramma en een vast arbeidscontract maakt dat we hier niet te maken hebben met een dertien-in-een-dozijn bureau voor de techsector. De onderneming van directeur-oprichters Robert Zweers en John Hutten wil liever gezien worden als een waardevolle werkgever die professioneel is in al haar facetten: arbeidsbemiddeling, arbeidsmarktcommunicatie en recruitment, business development, talentmanagement en human relations, ondersteund door een geolied draaiende backoffice die haar zaken op orde heeft.

Werknemers

“We vinden kwaliteit en werkgeverstevredenheid erg belangrijk. Daarom hebben we Anoek Haanstra als aparte coördinator HR en backoffice aangenomen. Zij vormt de ruggengraat van onze organisatie”, aldus Hutten. Daarnaast zijn Hielke Dik en Peter Wilming dit jaar begonnen als business managers, met als doel om yes tech careers vanuit het kantoor in Assen in Noord-Nederland op de kaart te zetten.

Eigengereide koers

Zweers en Hutten hebben als ervaren managers hun sporen verdiend in de bemiddeling van techprofessionals. Twee jaar geleden waren de twee voormalige collega’s klaar om op eigen benen te staan. Beiden wilden altijd al een eigen onderneming runnen. “We willen onze eigen koers bepalen; daarin zijn we best eigengereid”, zegt Zweers met een glimlach. “We zien veel bureaus snel werknemers bij een bedrijf plaatsen en daarmee stopt het. Wat dat betreft is er te weinig onderscheidend vermogen en wordt er te weinig naar de toekomst gekeken. Dat willen wij niet. Wij beschouwen onszelf als een werkgever die een kwalitatief goede match wil  maken en wil investeren in de toekomstgerichte ontwikkeling van techprofessionals. Techbedrijven hebben steeds meer behoefte aan personeel dat naast technische knowhow ook allerlei smart skills en soft skills bezit. Medewerkers werken steeds vaker in multidisciplinaire teams. Ze moeten de klantvraag begrijpen. Er wordt van hen verwacht dat ze steeds slimmer en efficiënter opereren.”

Robert Zweers en John Hutten

Het bureau is op die marktbehoefte ingesprongen met het Smart Skills for Tech Professionals-programma dat John en Robert samen met Hogeschool Saxion hebben ontwikkeld. Saxion heeft er een erkende leergang van gemaakt. Deelnemers leren in een jaar hoe ze in multidisciplinaire teams werken, omgaan met commerciële belangen van de opdrachtgever en aansluiten op haar corebusiness. Verder werken ze aan hun communicatieve vaardigheden en krijgen ze handvaten hoe ze binnen hun eigen vakgebied nog slimmer en efficiënter kunnen werken. Tevens komen onderwerpen als project- en verandermanagement aan bod.

De techprofessional heeft de keuze om een nieuwe uitdaging aan te gaan op basis van detachering, met als doel in dienst te treden of als interim professional te werken bij de werkgever. In beide gevallen zal bij een match hij of zij een vast contract tekenen. “Daarmee bieden we hem of haar een stuk zekerheid. Daarin onderscheiden we ons echt van de concullega’s. In combinatie met het ontwikkelprogramma zijn dat doorslaggevende redenen voor zowel techprofessionals als onze opdrachtgevers om voor ons bureau te kiezen”, besluit Hutten.

Engineers uit Zuid-Afrika

Binnen de techsector wordt veel gesproken over schaarste van goede techprofessionals. yes tech careers biedt uitkomst door HBO/WO-geschoold personeel uit Zuid-Afrika te detacheren bij bedrijven binnen de maak- en procesindustrie. “Om deze techprofessionals te werven hebben we een eigen recruitmentstrategie; wat dat betreft hebben we inmiddels een aardig netwerk opgebouwd. Ze zijn hartstikke gemotiveerd en integreren erg eenvoudig binnen onze cultuur. Circa 10 à 15 procent van onze bemiddelde techprofessionals komt uit Zuid-Afrika. Wij faciliteren en betalen Nederlandse les voor hen en assisteren hen in de zoektocht naar een huis. Tot dusver krijgen we louter positieve reacties van de opdrachtgevers waar ze gedetacheerd zijn”, aldus Zweers.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: