Kennisplatform voor Oost Nederland

Zilver voor student ROC van Twente tijdens Europese beroepenwedstrijd

Geplaatst op 20 november 2017
Zilver voor student ROC van Twente tijdens Europese beroepenwedstrijd

Op vrijdagavond 17 november was de uitreiking van de beroepenwedstrijd waar 23 Europese landen aan deelnamen. Er waren diverse Hospitality disciplines. Het ROC van Twente zond drie studenten uit vanuit drie disciplines. Matthijs Dijkers bij het onderdeel Restaurantservice, Romy de Roy van Zuydewijn (18, Almelo) bij Hotelmanagement en Loes Jacobs (18, Almelo) bij het onderdeel Barista. Dijkers wist een felbegeerde plek te veroveren op het podium in het onderdeel Restaurantservice. “Een zeer unieke prestatie te bedenken dat 23 Europese landen meestrijden”, aldus Arnold Klieverik (Teammanager opleiding Manager/ondernemer horeca).

Wedstrijden/training
Het is een koppelwedstrijd waarin twee gastheren van een hotelschool uit een ander land samenwerken. Dijkers werd gekoppeld aan Loïc Zirnheld uit Luxemburg. Gezamenlijk moesten zij diverse taken uitvoeren en hun skills op restaurantservice laten zien tegenover een Internationale jury. Zo moesten zij onder andere Wijn-spijs toelichten, tafels dekken, aperitief maken, Steak au poivre bereiden aan tafel. Een pittige klus voegen begeleiders Jorieke Liedenbaum en Terry Keijser toe. Alles moet volgens de regels vanuit de klassieke Horeca boeken. Dat betekent trainen, trainen. Het resultaat is ernaar, een mooie dikke plus op zijn CV.

Ambities
Dijkers deed eerdere stages bij het Almelose ’t Hookhoes. Momenteel werkt Dijkers bij restaurant Ledeboer in Almelo (onderdeel van restaurant ’t Lansink (*), Ledeboer werd zeer recent nog bekroond met een Bib Gourmand van Michelin. Zijn plannen zijn het afronden van zijn opleiding aan het ROC van Twente. “Volgend jaar hoop ik mijn stage te gaan doen bij Hotel Villa de Duinen in Noordwijk, daarna zou ik graag de Hoge Hotelschool in Leeuwarden willen doen.

Foto: Matthijs Dijkers met Zilveren medaille, FOTO: ROC van Twente

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: