Kennisplatform voor Oost Nederland

Zwarte Cross presenteert BLØF, Davina Michelle en John Coffey

Geplaatst op 25 april 2023
Zwarte Cross presenteert BLØF, Davina Michelle en John Coffey

Van 20 tot en met 23 juli maken onder andere BLØF, Davina Michelle, John Coffey, La Fuente, Erik Dijkstra en de Zwarte Cross Talententuin, Loira Lux, Mara Wells, IMANI, Lina Roza, LANNA, Glitter Eva en Djana onderdeel uit van de in totaal 42 nieuw aangekondigde acts. 

Davina Michelle leeft in haar vrij verse carrière een ware droom. Reacties, comments en liefdesverklaringen van over de hele wereld stromen binnen. Niet alleen van fans, maar ook van wereldsterren. Dat P!nk groot fan is, is algemeen bekend, maar dat ook Lady Gaga op haar socials reageerde en Jennifer Lopez begin dit jaar een volgeverzoek stuurde is volgens haarzelf krankzinnig. Inmiddels heeft ze 1,6 miljoen abonnees op haar YouTube-kanaal, verbrak ze een Top 40-record met ‘Duurt te lang’ (11 weken op plek 1) en stond ze al op het songfestival en in het voorprogramma van diezelfde P!nk. Eén van de dingen die misschien nog op haar bucketlist staat is een plek op de Zwarte Cross. Die komt er deze zomer. 

BLØF beleeft, net zoals Davina Michelle, een primeur. Na 12 albums, een kruiwagen vol hits, awards, popprijzen en Edisons zijn ze op de Zwarte Cross ‘Dichterbij dan ooit’. Al 25 jaar actief in de Nederlandse muziekscene, maar voor de eerste keer op Nederlands grootste festival. Op de Zwarte Cross brengen ze natuurlijk bekende hits, maar komen de nummers van hun laatste album ‘AAN’ ook voorbij. Zwarte Crossers zien ze dit keer niet ‘Aan de kust’, maar op het festivalterrein in Lichtenvoorde.

John Coffey en ladies in The Noaberhood

Bier, rock, punk en John Coffey. Deze band is terug van weggeweest. In 2016 kondigde John Coffey een voorlopig afscheid aan, maar nu is deze Utrechtse band weer actief en bracht het dit jaar al een nieuwe plaat uit. ‘Steam Waltz’ is onderdeel van een nieuw album dat later dit jaar uitkomt. Ze waren in 2016 niet van plan om er definitief de brui aan te geven, maar wilden een periode geen muziek meer maken. Die stilte wordt na zes jaar doorbroken en nu keren ze terug in de muziek- en festivalwereld met een show vol hardrock, rap, skate, punk, garage en metal. 

Voor The Noaberhood kondigt het festival een hele reeks vrouwelijke hiphoppers aan. Loira Lux, Mara Wells, IMANI, Lina Roza, LANNA, Glitter Eva en Djana worden aan de line-up toegevoegd. De hiphopscene kent veel creatieve dames die in deze wereld hun mannetje staan en menig kerel omver blazen. Dit willen de organisatie en de boekers van The Noaberhood dan ook graag laten zien en horen. Who run the world? Girls! 

Erik Dijkstra en de Zwarte Cross Talententuin

Bij de organisatie van de Zwarte Cross, de Feestfabriek Alles Komt Goed B.V., heerst er ontiegelijk veel respect voor jonge en ambitieuze talenten die er alles aan doen om de top te halen. Daarom is in 2017 de Zwarte Cross Talententuin opgericht. Deze talenten uit het Oosten van het land moeten keihard werken om hun doel te behalen. De Feestfabriek vindt daarom dat jonge helden, die besluiten helemaal voor hun passie te gaan, een extra steuntje in de rug verdienen. De Zwarte Cross wil ze steunen op het gebied van PR en daarnaast een groot podium bieden. Daarom wordt Erik Dijkstra als interviewer en presentator aan deze Talententuiners gekoppeld. Dijkstra, bekend als Jakhals, maar ook van Bureau Sport, gaat op zaterdag en zondag in de Theaterweide op zoek naar de persoonlijke verhalen, valkuilen, momenten van glorie en de ultieme doelen van Jeffrey Buis (motorsport), Annemoon van Dienst (mountainbike), Melissa Peperkamp (snowboarden), Tristan Botteram (downhill), Maudy Alferink (realisme olieverf) en Stefan Selders (inline skaten).

Naast deze namen kondigt de Zwarte Cross ook de volgende acts aan; Drukwerk, Piraten Power Hour, Megatent DJ’s, Jick Munro & The Amazing Laserbeams, Erik Neimeijer, Gangstagrass (US), PRONK, Rogerson, La Fuente, Lady Bee, CRÜPO, Lone Ranger (JM), Johnny Osbourne (JM), Nusantara Beat, Modji, Aerobic Funk, DJ Je Moeder, Zer00s Heroes, Fort Fiesta, Grade 2 (UK), Private Function (AU), The Young Ones, Geishas of Doom, Zanger Niley, The Travelin’ Band, André Manuel, Frans Miggelbrink, Francien Regelink, Cursus ballet voor beginners,  Theatergroep Matrose, Hoezo luste gij ginne koffie concert, De Leijer & De Leijer, De oversteekpolitie.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: