Kennisplatform voor Oost Nederland

10-jarig jubileum Gastrovino Vaneker wordt gevierd met heel veel proeven

Geplaatst op 27 oktober 2022
10-jarig jubileum Gastrovino Vaneker wordt gevierd met heel veel proeven

Al tien jaar geleden is het, dat Hanneke en Michiel Vaneker het ondernemersstokje van Michiels vader, Jos Vaneker, overnamen. Met veel plezier runnen zij nu de wijn -en delicatessenzaak Gastrovino Vaneker in winkelcentrum Het Stroink in Enschede. In de jaren 70 gestart als hoofdzakelijk een kaaswinkel, maar ondertussen uitgebreid met een ruim assortiment van (prijswinnende) wijnen, streekproducten, smaakvolle delicatessen én sinds 2 jaar een fijne brasserie. Om deze mijlpaal te vieren, organiseert Gastrovino Vaneker in het weekend van 4, 5 en 6 november een grote proeverij met verschillende proefpleinen, waar bezoekers gratis verschillende producten kunnen ervaren.

Gastrovino Vaneker: de geschiedenis

Dat het ondernemen al generaties in de familie zit, is overduidelijk. Michiels overgrootvader en grootvader begonnen al met venten langs de huizen. Grootvader bestierde later een kruidenierswinkel. De ouders van Michiel vestigden zich vervolgens in 1978 met hun winkel in Het Stroink, waar ze bijna 40 jaar de omgeving voorzagen van levensmiddelen. Tien jaar geleden namen Michiel en Hanneke de zaak over. Ze besloten de winkel uit te breiden met een brasserie; een gezellige plek om koffie te drinken, te lunchen, te borrelen en waar gasten een goed glas wijn kunnen drinken. “We zijn ontzettend blij met de brasserie. We kunnen de bezoekers van het winkelcentrum nu ook op locatie laten proeven van de heerlijkheden die we te bieden hebben.”Ook worden er proeverijen en kleine evenementen georganiseerd. Wat voor Michiel de opvallendste trend is de afgelopen tien jaar? “Kwaliteit wordt steeds meer gewaardeerd. Onze klanten hechten belang aan een heerlijk genietmoment thuis met het gezin, vrienden of familie. Daarvoor willen ze graag wat meer besteden. De tendens is nu dat er liever iets minder wordt gekocht, maar wel van de beste kwaliteit. En die kwaliteit vinden wij ook ontzettend belangrijk. Een voorbeeld hiervan is de parmaham met een rijping van 30 maanden. Die kost iets meer, maar smelt op je tong. Zoiets waanzinnigs proef je nergens anders.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: