Kennisplatform voor Oost Nederland

Achterhoekse Talententuin blijft groeien

Geplaatst op 13 november 2017

Op vrijdag 24 november vindt op het DRU Industriepark in Ulft de vijfde editie van de Talententuin plaats: hét evenement waar jongeren op zoek naar een stage, afstudeeropdracht of startersfunctie in contact komen met mooie bedrijven in de Achterhoek.

Deze keer worden zo’n duizend jongeren uit de Achterhoek en de rest van Nederland verwacht. Ze kunnen van 12.00 tot 17.00 uur kennismaken met een groot en divers aanbod van stages, afstudeeropdrachten en banen door zo’n honderd bedrijven en organisaties, verdeeld over zestig stands. Zoals de vier voorgaande edities lieten zien, worden ter plekke ‘matches’ gemaakt en komt de Achterhoek bovendien positief tussen de oren bij jongeren uit het hele land: zeker 30% van de jonge bezoekers reist per bus vanuit andere Gelderse regio’s, Overijssel en Brabant naar Ulft.

Naast de vele stands waar jongeren in gesprek gaan met bedrijven, zijn er dit jaar voor het eerst drie inspirerende Masterclasses over innovaties in de zorg, de techniek en de financiële sector, met onder anderen econoom Mathijs Bouman van RTL Z.

In verschillende workshops geven professionals tips over origineel solliciteren en jezelf onderscheiden van anderen. Op het Talentenpodium spreken acht regionale talenten over hun successen en passies, zoals internetondernemer Joran den Houting, directeur van Villa Mondriaan Judith Kadee en webshopondernemer Maikel Huurneman. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: