Kennisplatform voor Oost Nederland

Aebi Schmidt breidt uit in Holten

Geplaatst op 18 mei 2021
Aebi Schmidt breidt uit in Holten

Aebi Schmidt, producent van onder andere strooimachines en veegmachines, breidt haar vestiging in Holten uit. Het bedrijf verhuist haar activiteiten met betrekking tot de SK660 van Zuid-Duitsland naar Overijssel, waar het dit nieuwe model veegmachine gaat produceren. Met de uitbreiding van de locatie creëert het bedrijf op termijn ongeveer 25 extra arbeidsplaatsen. Op maandag 17 mei toonde het bedrijf een Schmidt SK660-veegmachine, in het bijzijn van Eddy van Hijum, gedeputeerde van de provincie Overijssel, en Wendy de Jong, algemeen directeur van Oost NL.

Eddy van Hijum: “Het is goed voor de werkgelegenheid dat Aebi Schmidt in Holten uitbreidt. De investering die daarmee gepaard gaat duidt erop dat het bedrijf zich voor lange tijd aan deze locatie committeert. Met straks ruim 230 arbeidsplaatsen wordt Aebi Schmidt een nog belangrijkere werkgever in de provincie Overijssel.”

Moderne veegmachine

Aebi Schmidt is al sinds 1939 gevestigd in Holten en is bekend van de Nido-strooimachines die in de winter voor de gladheidsbestrijding worden ingezet. Met de nieuwe uitbreiding richt het bedrijf een nieuwe assemblagelijn in voor de productie van een nieuwe moderne veegmachine. Deze ‘SK660’ is een op een vrachtwagenchassis gemonteerde veegmachine. Daarnaast is ook het magazijn met aanverwante logistieke processen voor de strooimachines volledig omgebouwd.

De uitbreiding past volledig in de duurzaamheidsvisie van Aebi Schmidt, zegt Arjan Ester, CEO Aebi Schmidt Nederland. “Wij passen het circulaire gedachtegoed toe aan de productiezijde met het produceren  alleen op klantorder, het gebruik van alternatieve energie en het nemen van ketenverantwoordelijkheid.” Als voorzitter van BOOST Smart Industry Oost-Nederland vindt Ester het ook belangrijk een voorbeeld te kunnen blijven voor de Maakindustrie in Oost-Nederland.

Trots

Peter Krook, Head Plant Netherlands: “We zijn er trots op dat we deze en andere machines kunnen bouwen. We verwachten dat de uitbreiding november 2021 helemaal voltooid is. Het is mooi dat we het hoofdkantoor in Zwitsersland hebben kunnen overtuigen dat dit dé locatie is om de SK660-veegmachines te produceren, en dat in een nogal dynamische en onzekere Corona-tijd. Als productielocatie hebben we via een herinrichtingsplan aangetoond dat er door slim te produceren meer omzet per vierkante meter gerealiseerd kan worden. Met de succesvolle transfer van de Wasa-veegmachine in 2019 is hier zeker de toon gezet. Oost NL ondersteunde ons samen met de NFIA bij de uitbreiding. Ook hielp zij ons bij het versterken van ons netwerk en bracht ons in contact met  experts die ons adviseerden bij de verschillende subsidiemogelijkheden”, aldus Krook.

Oost NL ondersteunde de Holtense locatie onder meer door strategische input te leveren op het gebied van productiviteit in vergelijking met andere landen. Mede daardoor viel de keuze voor de productielocatie van de veegmachine uiteindelijk op Holten. Wendy de Jong, algemeen directeur Oost NL: “Dat een mooi internationaal bedrijf als Aebi Schmidt voor onze regio kiest, is geen toeval. Oost-Nederland biedt de ruimte om te groeien en het talent om de machines te bouwen. Hoogwaardige maakindustriebedrijven met oog voor duurzaamheid zijn een verrijking voor de regio.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: