Kennisplatform voor Oost Nederland

Atalian profileert zich als compleet facilitair dienstverlener

Geplaatst op 30 mei 2022
Atalian profileert zich als compleet facilitair dienstverlener

Menig bedrijf en organisatie uit Oost-Nederland kent Visschedijk als schoonmaak -en cateringbedrijf. Maar deze naam zal in de reclame-uitingen definitief plaatsmaken voor Atalian, de naam van het Franse moederbedrijf. Behalve een naamsverandering slaat Atalian Nederland de weg in naar een compleet facilitair dienstenaanbod, waaronder ook technisch beheer en onderhoud.

Visschedijk ging officieel al in 2017 op in Atalian, dat in 36 landen actief is als facilitair dienstverlener. Desondanks prijkte de naam van Atalian in Oost- en Noord-Nederland nog niet op de tenues en bedrijfsauto’s, omdat Visschedijk een sterke reputatie geniet in deze contreien. Maar dit jaar is het dan toch zover dat de naam plaatsmaakt voor Atalian Nederland. Volgens operationeel directeur Mathia Brandsma biedt dat mogelijkheden om zich op een andere manier te profileren bij klanten dan alleen als schoonmaak- en cateringbedrijf. “Visschedijk staat vooral bekend om die dienstverlening, maar biedt veel meer. Zo verzorgen we ook receptie- en beveiligingsdiensten, hovenierswerkzaamheden en pest control en technisch onderhoud. De ambitie van Atalian is om opdrachtgevers op regionale en (inter)nationale schaal te facilitairen via multi-service diensten en integrated facility management.”

Professionalisering

Volgens Brandsma zal het personeel niet zo gek veel merken van de naamsverandering. “De cultuur onder de medewerkers van Atalian in Oost-Nederland blijft hetzelfde; we zijn van nature een Twents bedrijf dat bekendstaat om haar nuchterheid en hard werken. De korte, informele lijnen tussen onze medewerkers en de klanten blijven gehandhaafd.” Maar voor de klanten betekent het dat Atalian meer facility services gaat aanbieden, die voldoen aan een moderne en hoge kwaliteitsstandaard. “Daarbij kijken we nadrukkelijker naar het breder ontwikkelen van onze huidige medewerkers door hen bij of om te scholen; voor wie dat wil natuurlijk. Mensen ontwikkelen en perspectief en baanzekerheid bieden; daar hechten we veel waarde aan.”

‘Met de beste mensen’

Atalian heeft grote ambities. Onder het motto ‘Met de beste mensen’ gaat het bedrijf zich de komende jaren richten op groei. Via een breed dienstenpakket – waaronder technisch beheer en onderhoud, innovatieve schoonmaakoplossingen en creatieve cateringconcepten – onderscheidt Atalian zich in de markt. Naast deze groeiambities blijft Atalian oog houden voor haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is onderdeel van het bedrijfs-DNA en zal ook in de toekomst een belangrijke pijler zijn binnen de organisatie.

Wie de social media-berichten van Atalian leest of een bezoekje brengt aan de website zal direct merken dat er veel aandacht is voor de menselijke kant van de dienstverlening. Iedere organisatie is in staat om diensten uit te voeren volgens programma’s en afspraken. Het verschil wordt echter gemaakt door de bevlogenheid en het enthousiasme van de medewerkers. Atalian draagt dan ook bewust dit pakkende motto uit:  ‘Met de beste mensen’. “Dat is niet alleen marketing”, meent Brandsma. “De menselijke maat zit diep geworteld in de historie van de organisatie en alles binnen Atalian is gericht op het vinden, binden en boeien van mensen. Wie de juiste mensen aan zich weet te verbinden heeft de toekomst. Atalian geeft mensen een kans, ongeacht of iemand een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Zo zijn we nu actief in het trainen van vluchtelingen in schoonmaak en catering.”

Atalian blijft haar sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Glunderend zegt Brandsma: “Ik ben hier al 21 jaar werkzaam en dat is niet voor niets. Die sterke sociaal-maatschappelijke inslag heeft me altijd erg aangesproken. We blijven ons voor deze missie inzetten.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: