Kennisplatform voor Oost Nederland

Technicom Electronics: Groothandel in elektronicacomponenten met technische ontzorgservice

Geplaatst op 28 april 2021
Technicom Electronics: Groothandel in elektronicacomponenten met technische ontzorgservice

Ongeveer 55.000 elektronicacomponenten levert Technicom Electronics uit voorraad aan nationale en internationale midden- en kleinbedrijven. Maar de klanten kunnen niet alleen een weerstandje, transformator of een condensator krijgen; de in Haaksbergen gevestigde groothandel levert een compleet servicepakket. “Er is geen concurrent met een gelijksoortig concept als wij in de elektronicamarkt”, beweert directeur-eigenaar Willy Davina.

Een veredelde groothandel met een brede technische dienstverlening tegen een zo scherp mogelijke prijs. Dat is in een notendop zoals Davina zijn bedrijf omschrijft. Deze ervaren rot in de elektronica en elektrotechnische branche kocht in 2005 Technicom Electronics. Dankzij zijn inhoudelijke kennis en ruime ervaring in de markt ontwikkelde Davina gaandeweg een groot nationaal en internationaal klantennetwerk in onder andere de procesindustrie en medische wereld. Daarnaast kennen verscheidene (inter)nationale ‘brokers’ de Haaksbergse onderneming van internet. Deze intermediairs zijn in opdracht van bedrijven op zoek naar specifieke elektronica-onderdelen.

Meer dan een dozenschuiver

Het leveren van actieve (zoals diodes, converters, transistors, semi-conductors, etc.) en passieve (bijvoorbeeld condensatoren, spoelen, oscillators, etc.) en elektromechanische componenten (connectoren, kabeldelen, relais, etc.) is de corebusiness van Technicom Electronics. Maar zoals gezegd: het bedrijf doet veel meer dan alleen ‘dozen schuiven’. “We bieden een complete technische dienstverlening”, zegt Davina. “Wat dat betreft is de vraag van onze klanten zeer divers: ze willen een zeldzame component waar we vervolgens naar op zoek gaan, of die we direct uit onze voorraad leveren. Of we krijgen het verzoek om een alternatief te leveren voor een verouderde elektronicacomponent. Als we dat product niet op voorraad hebben, kunnen we ook te rade gaan bij onze relaties. Verder komen bedrijven bij ons die een maatproduct willen in plaats van de standaardcomponenten. We produceren allerlei customized producten, zoals printplaten, kabels, kasten en microscopen. En we kunnen restvoorraden van elektrotechnische onderdelen overnemen van bedrijven die overstock hebben. We waarderen deze voorraden en kunnen de producten eventueel verkopen.”

Totale serviceconcept

Volgens Davina onderscheidt Technicom Electronics zich van de concurrentie door haar totale serviceconcept. “Wij engineeren, assembleren en leveren componenten. In dat concept stellen we ons heel flexibel op. Geen klantvraag is ons te gek. Helaas kent lang nog niet iedere potentiële klant ons bedrijf. Saxion-studenten hebben onderzocht hoe we ons concept nog beter in de markt kunnen zetten. Want het komt voor dat we door onverwachte omstandigheden – zoals nu de corona – omzet kwijtraken. Daar moeten we op voorbereid zijn.”

Kleinschalige eigen productie

Om haar marktaandeel verder te vergroten heeft het bedrijf geïnvesteerd in machines om print- en protoplaten in kleine volumes te produceren. Als klanten dan toch grote volumes printen nodig heeft, dan biedt Technicom Electronics daar ook een pasklare oplossing voor.

Het is weer een extra waarde die Technicom Electronics aan haar technische dienstverlening heeft toegevoegd. Davina: “Seriematige assemblage van printplaatjes in Nederland is vrij kostbaar. Daarom maken we gebruik van een productiefaciliteit in een Slavisch land waar we al twaalf jaar mee samenwerken. Voor het unieke maatwerk kunnen we straks op onze eigen machines de producten fabriceren.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: