Kennisplatform voor Oost Nederland

AW Materieel wint de X-over Innovation Award

Geplaatst op 2 juni 2016
Cross-over innovation challenge (X-Over Innovation Challenge) in het IJsseldelta Center Stadion in Zwolle.Gert-Jan en Denise van Wieren van AW materieel wonnen de Innovatieprijs 2016Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © 010616

AW Materieel is de winnaar van de X-over Innovation Challenge geworden. De jury zag in de AW Wascontainer, die containers uit de grond haalt en ze in één rondgang leegt en wast, de beste X-over innovatie van 2016. De uitreiking vond op 1 juni plaats tijdens hét innovatiecongres van de regio: de cross-over innovation challenge.

De innovatie
De wascontainer is het resultaat van een samenwerking tussen Windesheim, technische groothandel AES en AW Materieel. Het is volgens de jury een x-over met internationale potentie: “Zowel met het product als met het businessmodel zoeken ze verbinding met nieuwe branches. Dit maakt de innovatie ook zeer geschikt voor nieuwe en internationale markten”, aldus  juryvoorzitter Alexander van de Koevering.

X-over
Een X-over is een samenwerking tussen minstens twee bedrijven afkomstig uit twee verschillende branches. Andere genomineerden waren Traffic2000 met een wildwaarsschuwingssysteem en Beutech Agro met de PhytoBac. Laatstgenoemde is een volautomatische oplossing voor onder andere land- en tuinbouwbedrijven om reststromen gewasbeschermingsmiddel op een verantwoorde manier te verwerken, waardoor het oppervlaktewater wordt beschermd.

Organisatie
De X-over Innovation challenge wordt jaarlijks georganiseerd door Kennispoort Regio Zwolle, het Health Innovation Park, het Polymer Science Park en het Agri en Food Innovatie Cluster. Het doel van de challenge is het stimuleren van samenwerking en innovatie tussen verschillende branches.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: