Kennisplatform voor Oost Nederland

Babbage Company & Loo van Eck bundelen de krachten

Geplaatst op 13 september 2023
Babbage Company & Loo van Eck bundelen de krachten

Babbage Company, de verbindende schakel in het netwerk van marketing, communicatie- en content professionals en Loo van Eck, de specialist in communicatie- en schrijftrainingen, slaan de handen ineen en gaan als groep een nieuwe fase in. Samen gaan ze bouwen aan het grootste communicatiebedrijf van Nederland. De afgelopen jaren zijn beide organisaties sterk gegroeid. Voor de verdere groei is investeringsmaatschappij Synergia Capital Partners als meerderheidsaandeelhouder aan boord gehaald. De totale omzet van de nieuwe groep bedraagt naar verwachting dit jaar circa 50 miljoen euro.

Babbage Company en Loo van Eck zijn beide toonaangevende spelers in hun domein en vullen elkaar perfect aan qua expertise, doelgroepen en opdrachtgevers. Babbage Company en Loo van Eck behoren per 1 september 2023 tot dezelfde groep, maar blijven zelfstandig en naast elkaar opereren onder de eigen (merk)naam. De komende periode onderzoeken beide bedrijven de mogelijkheden tot synergie en nieuwe gezamenlijke initiatieven.

Managing Director/oprichtster van Babbage Company Lieke Severijns doet stap terug

Severijns: “Na 25 jaar ondernemerschap en een 40-jarige carrière in de sector, is dit een mooi moment voor mij om Babbage Company los te laten. Er staat een prachtig bedrijf, waar ik enorm trots op ben. Met een fantastisch divers en inclusief team, waar ik heel veel vertrouwen in heb. Onze kernwaarden persoonlijk, betrokken en deskundig staan hoog in het vaandel en ik ben ervan overtuigd dat die ook in de toekomst leidend blijven. In de combinatie met Loo van Eck en Synergia als partner ligt er een stevig fundament voor verdere groei. “

Op 1 oktober aanstaande zal Carina Snaas aantreden als Algemeen Directeur, vergezeld door de partners Monique van Vliet en Iwein Trel, de nieuw toetredende partners Yke Hoekstra en Karel Beekman, en aangevuld met MT-leden Merlijn Wessels en Michiel de Zwart, waarmee zij een breed gedragen en ervaren managementteam vormt.

Oprichter Hans van Eck neemt afscheid van Loo van Eck

Van Eck: “Loo van Eck is klaar voor de volgende stap. Door de samenwerking met Babbage Company en Synergia verwacht ik dat de stevige groei van Loo van Eck gaat doorzetten. Ik heb er vertrouwen in dat als de beide bedrijven de kennis en kunde bundelen én de groep kunnen uitbouwen, ze binnen enkele jaren de grootste communicatiespeler in Nederland zijn. Babbage Company en Loo van Eck passen goed bij elkaar, zowel qua cultuur, kernwaarden als ambitieniveau.”

Martijn Jacobs en Danielle Westerhof zijn al jaren de bepalende gezichten van Loo van Eck en blijven als directie/partners de organisatie verder ontwikkelen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: