Kennisplatform voor Oost Nederland

Bekendmaking voorselectie genomineerden Ondernemersprijzen Regio Zwolle 2016

Geplaatst op 12 oktober 2016
Ondernemer van het Jaar 2015 Regio Zwolle

Op 15 december 2016 is de 12e editie van de Verkiezing voor de Ondernemer en Starter van het Jaar Regio Zwolle. Tijdens het Regio Zwolle Congres zal de uitreiking van deze ondernemersprijzen plaatsvinden. De ondernemer die onder andere het beste scoort op ondernemerschap, financiën, personeelsbeleid, groei, binding met de regio, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen wint de prijs.

De voorselectie
Tot en met 1 oktober 2016 kon men ondernemers aandragen of konden ondernemers zichzelf aanmelden via de website. En daar werd flink gehoor aangegeven. Uit de lijst van aanmeldingen heeft de vakjury uiteindelijk een voorselectie gemaakt van genomineerden per categorie. De voorselectie van de categorie ‘Starter van het Jaar’ bestaat uit: Kleinlangevelsloo Biologisch made easy (Raalte), WeFlyCheap (Zwolle), TradeCast (Zwolle), SPEQ Innovations (Gramsbergen), Future Insight (Zwolle) en WesterZwam (Wapserveen). In de categorie ‘Ondernemer van het Jaar’ zijn de volgende bedrijven in de race: Goliath (Hattem), HEBO Maritiemservice (Zwartsluis), Form International (Hattem), Van Werven Infra & Recycling (Oldebroek), Travelbags (Hardenberg) en Molecaten Europe (Hattem).

De winnaars
Op basis van deskresearch, bedrijfsinformatie, financiële analyses en referenties worden door de vakjuryleden de uiteindelijke lijst van drie genomineerden bepaald. Op 4 november maakt de vakjury de drie genomineerden per categorie bekend. Deze ondernemers dingen mee naar de overwinning tijdens het Regio Zwolle Congres. De vakjury (2/3 stemmen) en de congresbezoekers (1/3 stemmen) bepalen welke ondernemers de prijzen gaan winnen. De verkiezing is een initiatief van VNO-NCW Regio Zwolle en MKB Regio Zwolle in samenwerking met Stichting Metropool Zwolle.

Vakjury 2016
De ondernemers worden beoordeeld door een deskundige vakjury, bestaande uit Jeroen Zuidberg van Zuidberg Frontline Systems en winnaar Ondernemer van het jaar 2015, Yvo Hütte van Safety Group, Gido Frühling van Baker Tilly Berk, voorzitter van de MKB Regio Zwolle Ben Reuvekamp, MKB Regio Zwolle bestuurslid Edwin Peterman, onder aanvoering van juryvoorzitter Klaas Feenstra, directeur van Rabobank IJsseldelta en bestuurslid VNO-NCW Regio Zwolle.

Kijk voor meer informatie op de website.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: