Kennisplatform voor Oost Nederland

De Groot Installatiegroep versterkt marktpositie met overname eL-Tec Elektrotechnologie

Geplaatst op 31 maart 2021
De Groot Installatiegroep versterkt marktpositie met overname eL-Tec Elektrotechnologie

De Groot Installatiegroep vergroot zijn positie in de Nederlandse installatiebranche dankzij de overname van de activiteiten van eL-Tec Elektrotechnologie te Hattem. De ruim 50 medewerkers van het bedrijf worden toegevoegd aan het team van De Groot InstallatiegroepDoor deze overname versterkt De Groot Installatiegroep haar positie als één van de grootste familie installatiebedrijven in Nederland.

Binnen het familiebedrijf eL-Tec Elektrotechnologie was er binnen de huidige aandeelhouders geen geschikte opvolging. Daarom is er gezocht naar een overnamekandidaat met eenzelfde soort DNA; de familiecultuur dient zo veel mogelijk bewaard te blijven. De Groot Installatiegroep is, gezien bedrijfsvoering, werkwijze en expertise een uitstekende partij.

Overname

Algemeen directeur Marcel de Groot over de overname: “eL-Tec Elektrotechnologie is een elektrotechnisch installatiebedrijf actief op het gebied van het ontwerpen en installeren van maritieme en industriële installaties. Een gebied waar we binnen Nederland nog niet gepositioneerd zijn. Hierdoor past deze overname uitstekend in het strategische plan van ons bedrijf.”

Gevolgen

Voor De Groot zijn deze expertises, maar ook zeker de activiteiten op de gebieden utiliteit en industrie en een betere landelijke dekking, zeer interessant. Voor de huidige opdrachtgevers van eL-Tec Elektrotechnologie zal er weinig veranderen. Doordat de vestigingen gehandhaafd blijven en we alle medewerkers overnemen, zullen de relaties hun vaste aanspreekpunt blijven houden en zal de service die altijd geleverd wordt, gewaarborgd blijven.”

Inmiddels is het personeel geïnformeerd en zullen alle relaties de komende periode worden geïnformeerd over de overname van werkzaamheden door De Groot Installatiegroep.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: