Kennisplatform voor Oost Nederland

De week van Jelle Weever (Weever bouw bv)

Geplaatst op 12 mei 2022
De week van Jelle Weever (Weever bouw bv)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Vandaag duiken we in de week van Jelle Weever, directeur / eigenaar bij Weever Bouw bv. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig? 

Waarin onderscheiden jullie je?

Als bouwer proberen wij in beginsel onze kerntaken goed uit te voeren. Het neerzetten van een kwalitatief goed gebouw. Wij menen goed te zijn in het realiseren van utilitaire werken, appartementengebouwen en kleinere, minder planmatige bouwkundige werken bij bedrijven. Onderscheidend proberen wij te zijn in het voortraject. Wij investeren mee met ondernemers en ontwikkelaars en/of proberen hen te koppelen aan mijn netwerk van investeerders. Daarnaast brengen wij veel ondernemerschap in gedurende het voortraject én kennis als het gaat om houtbouw of andere duurzame onderdelen in een gebouw. Verder zijn wij zeer loyaal aan onze klanten, enorm flexibel en bereid veel tijd te steken in het haalbaar maken van projecten. Tot slot zien wij problemen als uitdagingen en gaan we er geen enkele uit de weg.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Het werken met mensen. Ik zie het als mijn kerntaak om te zorgen voor mijn klanten en medewerkers. Ik geniet van het vinden van oplossingen of het zodanig kunnen beïnvloeden van processen waardoor projecten realiseerbaar worden. 

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Vijf jaar geleden hebben mijn broer en ik het sloop- en bouwbedrijf overgenomen van onze ouders. In die 5 jaar is enorm veel gebeurd binnen ons bedrijf en in onze sector. Heel concreet vind ik het lastig om een ambitie te definiëren. Een specifieke groeiambitie heb ik niet. Wel hoop ik dat het bouwbedrijf minder aan mij als ondernemer ‘hangt’ en dat we als familie ook een goede koers hebben gevonden om de andere bedrijven binnen onze familie voort te zetten. Naast een broer heb ik nog 2 zusjes. Het is spannend om te zien hoe zij zich ontwikkelen en welke keuzes op ons pad komen de komende jaren. Mijn ouders zijn 60, we hebben dus nog even de tijd. De andere bedrijven zijn een logistiek op- en overslag bedrijf (Graansloot Kampen), een puinbreekbedrijf en een windpark.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Donderdagochtend (12 mei) zit ik met een aantal bouwpartners om de inschrijving voor een omvangrijk appartementencomplex te bespreken, een transformatie van een kantoor naar appartementen. In onze vorige bespreking hebben we een aantal vernieuwende ideeën besproken en ik ben nieuwsgierig waartoe dit geleid heeft. We proberen met z’n drieën in te schrijven door niet zozeer een scherpe prijs te formeren door kortingen, maar door slimme oplossingen om sneller en met minder kosten te bouwen.

En waarom?

Als we door een andere kijk op dit project het project binnenhalen, dan geeft dat heel veel voldoening.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Drie gezegden houd ik altijd in mijn hoofd vanuit mijn vorige leven als sporter op hoog niveau: zonder moeite krijg je niks wat de moeite waard is. Je moet nooit opgeven. En tot slot: door heel hard te werken is bijna ieder doel bereikbaar.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: